Domus+ Den Haag

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met een verslaving, psychiatrische problematiek en verstandelijke beperking
Product
Domus+
Gemeente
Den Haag
Plaatsen:
16
Aanmelden

Het Bureau Traject Management (BTM) is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur op 088 065 29 00 en via nw.btm@legerdesheils.nl of vul onderstaand formulier in.Bij BTM kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

cloud_download Aanmeldformulier regio Noordwest (pdf)
Toon meer
Domus+ Den Haag />
								<div class=
location_on
Oranjeplein 39
2515 LJ Den Haag
phone

Informatie & kenmerken

Domus+ is een variant op de Domus waarbij bewoners naast een verslaving en psychiatrische problemen ook een verstandelijke beperking hebben. Ze hebben schulden, geen vaste woonplek, geen werk of dagbesteding en geen sociaal netwerk. Vaak hebben ze ook een relatie met justitie. In een Domus+ vinden bewoners rust en stabiliteit, omdat ze niet meer op straat hoeven te (over)leven. Samen met de deelnemer gaan we aan de slag om problemen hanteerbaar te maken en een passende dagbesteding te vinden.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
Ouderen
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
liquor
Middelengebruik toegestaan
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

De bewoners van Domus+ hebben vaak een lange geschiedenis van drank- en drugsgebruik. Ook hebben zij, behalve hun verslaving, psychische problemen en een lichtverstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Deze combinatie van problemen noemen we triple diagnostiek. Hierdoor kunnen ze in de gewone hulpverlening vaak niet terecht. Deze mensen kunnen zich niet goed redden in onze samenleving.  Zonder onze hulp zouden deze mensen op straat belanden.

Bed, bad en brood

Bij Domus+ bieden we deze mensen allereerst bed, bad, brood en waar nodig medicatie. Maar boven alles ook structuur, zorg, liefde en warmte, veiligheid, huiselijkheid en dagbesteding. Ze hoeven niet op straat te leven en krijgen bij Domus+ begeleiding. Zo komen de deelnemers meer tot rust en ontstaat er ruimte om te na te denken over het leven. Hierbij is soms specialistische hulp nodig. Een vaste structuur met dagbesteding helpt onze bewoners om zich te ontwikkelen en ook minder afhankelijk te worden van drank en drugs.

Bij Domus+ is op de eigen kamer alcohol- en drugsgebruik gedoogd. Maar elke dag steken we onze deelnemers de uitnodigende hand toe, om hulp te krijgen met het stoppen met gebruiken. In de zorg voor onze deelnemers werken we veel samen met andere organisaties, bijvoorbeeld in de verslavingszorg, GGZ of reclassering.

Iedere deelnemer heeft een eigen kamer. Er is een gemeenschappelijke woon- en eetkamer waar gezamenlijk kan worden gegeten en er zoveel mogelijk vers voor onze deelnemers wordt gekookt. Ook hebben we een eigen dagbestedingsruimte in het pand om dagelijks met elkaar te werken of te ontspannen.  

In een Domus mag je zijn wie je bent

In een Domus mag je zijn wie je bent

Domus is een typische woonvorm van het Leger des Heils. Mensen met een verslaving mogen in hun eigen kamer gebruiken. Wat is de visie hierachter en hoe...