Domus Den Haag

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met een verslaving en psychiatrische problematiek
Product
Domus
Gemeente
Den Haag
Plaatsen:
30
Aanmelden

Het Bureau Traject Management (BTM) is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur op 088 065 29 00 en via nw.btm@legerdesheils.nl of vul onderstaand formulier in.Bij BTM kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

cloud_download Aanmeldformulier regio Noordwest (pdf)
Toon meer
Domus Den Haag />
								<div class=
location_on
Oranjeplein 39
2515 LJ Den Haag

Informatie & kenmerken

Domus is een 24-uurs voorziening voor mensen die langdurig verslaafd zijn. Vaak spelen psychiatrische problemen ook mee. Ze hebben schulden, geen vaste woonplek, geen werk of dagbesteding en geen sociaal netwerk. Meestal hebben ze ook een relatie met justitie. In een Domus vinden bewoners rust en stabiliteit, omdat ze niet meer op straat hoeven te (over)leven. Soms leidt dit tot minder gebruik van middelen. Samen met de deelnemer gaan we aan de slag om problemen op te lossen en een passende dagbesteding te vinden.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
Ouderen
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
interests
Dagbesteding aanwezig
liquor
Middelengebruik toegestaan
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

De Domus is er voor de mensen zonder helper. De deelnemers van Domus zijn langdurig verslaafd en hebben ook psychische problemen. Deze combinatie noemen we dubbele diagnostiek. Op Domus hebben wij een betrokken en vastberaden houding. Wij bieden perspectief en zorg op maat voor al onze 30 bewoners. We hebben geduld en zien bijna altijd nieuwe kansen en mogelijkheden, ook wanneer de maatschappij of deelnemers dit zelf niet meer zien. Iedereen mag er zijn en er is plezier met deelnemers en met collega’s. We vieren hierbij samen de kleine en grote successen.

Willem Jan de Bruin Fotografie

Binnen Domus zijn er woongroepen. Deelnemers met vergelijkbare problemen wonen bij elkaar.  Als team willen wij een thuis zijn voor de bewoners. We luisteren naar de behoeftes en wensen van onze bewoners en zijn dienstverlenend ingesteld. We hebben respect voor elkaar. Onze christelijke levensovertuiging speelt daarbij een belangrijke rol. We creëren een stabiele thuisbasis en bieden deelnemers structuur en dagbesteding. Zo komen de kwaliteiten en behoeftes van onze bewoners het beste tot ontplooiing, tijdens hun herstel van het gewone leven.

Wij zijn een multidisciplinair team dat bestaat uit een afdelingsmanager, een gedragswetenschapper, regievoerder WLZ, sociaalpedagogisch medewerkers, persoonlijk begeleiders, verpleegkundigen, verzorgenden in opleiding, portiers/nachtwakers, activiteitenbegeleider, vrijwilligers en medewerkers met ervaringskennis.

Atelier Domus

Een bijzondere plek op deze locatie is Atelier Domus: waar onze deelnemers werken aan herstel en hun krachten herontdekken. Niet hun problemen staan centraal, maar hun passies, talenten, verhalen en dromen. ‘Terwijl ze bezig zijn met kunst maken bloeien ze op, en worden ze een ander mens. Die glinstering in hun ogen is heel mooi om te zien.’ Alex Smirnov (persoonlijk begeleider)

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Lees meer

In een Domus mag je zijn wie je bent

In een Domus mag je zijn wie je bent

Domus is een typische woonvorm van het Leger des Heils. Mensen met een verslaving mogen in hun eigen kamer gebruiken. Wat is de visie hierachter en hoe...
Een scheldpartij en een aai over je wang

Een scheldpartij en een aai over je wang

Hoe is het leven in een huis met 27 mensen die dak- en thuisloos zijn geweest? Een inkijkje in de Domus van Helmond.