Juridische begeleiding

Is het werken in de prostitutie niet jouw eigen keus? Of word je gedwongen om onder gevaarlijke of slechte omstandigheden te werken? Dan kom je in aanmerking voor ons programma 'Recht in Zicht'. Bij dit programma bieden we laagdrempelige juridische begeleiding aan slachtoffers van mensenhandel in de prostitutiesector, maar ook daarbuiten; zoals in de horeca, bouw, tuinbouw of het huishoudelijk werk.
image

Mensenhandel

Het Meeting Point ondersteunt mannen en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel. Wij kunnen je juridische begeleiding bieden bij het aanvragen van een identiteitsbewijs, een (tijdelijke) verblijfsvergunning of het krijgen van een schadevergoeding. Het Meeting Point helpt je ook bij andere praktische zaken, zoals woonruimte en schulden. Als het behulpzaam is, koppelen we je aan een juridisch maatje die je intensiever ondersteunt.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom dan bij ons binnen lopen of neem contact met ons op via het contactformulier.

Carmen

"Ik ben erg dankbaar dat ik een juridisch maatje heb gevonden. Het verlicht mijn stress en het is heel fijn om iemand te hebben waarmee je je problemen kunt delen. Zonder haar wist ik niet goed waar ik naartoe moest gaan voor hulp. Ik ben ook blij dat mijn zoon en ik hierdoor steeds meer Nederlanders leren kennen."