Verpleeghuis

Verpleeghuis Buitenhaeghe

location_on
Atheneplantsoen 1
1334EL Almere

Verpleeghuis Buitenhaeghe is gevestigd in Almere. Buitenhaeghe biedt zorg aan mensen die intensieve verpleeghuiszorg en behandeling nodig hebben. Het centrum heeft vijf afdelingen: Somatiek, PG, Verzorging en Binnenhaeghe. Iedere afdeling is opgesplitst in kleinere afdelingen bestaand uit 12 appartementen en een gezamenlijke huiskamer. 

Onze zorg

Als thuis wonen niet langer meer gaat en u moet verhuizen, is dat een aangrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Bij Buitenhaeghe begrijpen we dat, als u in Buitenhaeghe komt wonen, u zelf zo lang mogelijk de regie over uw leven wilt houden. Alleen dan kun je je echt ergens thuis voelen. Daarom is onze zorg gericht op uw wensen en behoeften. Hierbij staan beleving, geborgenheid, eigenwaarde, gekend zijn en zingeving centraal. We willen u zoveel mogelijk ondersteunen, zodat u uw gewoontes vanuit huis hier kunt voortzetten. Dit doen wij onder andere met de methode ‘Ken je mij’.

Wonen in Buitenhaeghe | Indicaties

U heeft een ziekte of verminderde zelfredzaamheid, waardoor u 24 uur per dag zorg en nabijheid of permanent toezicht nodig heeft. U wilt in aanmerking komen voor wonen in Buitenhaeghe. Hiervoor is een WLZ-indicatie nodig. Hiermee doet u een beroep op de Wet Langdurige Zorg. Deze kunt u aanvragen via www.ciz.nl. Vervolgens, als u zich bij ons heeft aangemeld, krijgt u een bericht wanneer er een appartement beschikbaar is. Onze trajectmanager spreekt samen met u of uw contactpersoon een verhuisdatum en -tijd af waarop u naar Buitenhaeghe kunt verhuizen.

Activiteiten

Onze inzet voor uw welzijn houdt niet op bij medische zorg. In Buitenhaeghe zijn veel activiteitenbegeleiders en vrijwilligers actief om u een veelzijdig programma te bieden met gezelligheid, ontspanning en gezonde inspanning. De medewerker welzijn werkt in de gezamenlijke huiskamer op de afdeling. Hier kunt u de hele dag terecht voor diverse activiteiten zoals ontbijt, een spelletje of creatieve activiteiten. 
Naast de activiteiten op de afdeling zijn er ook regelmatig activiteiten in het restaurant, zoals zittend bewegen, film kijken en diverse optredens.

Aanmelden

Wil je meer informatie ontvangen over Buitenhaeghe en/of iemand aanmelden? Bel 088 - 065 38 10 voor meer informatie.

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!
 ➞ Informatiebrochure
 ➞
Kwaliteit van onze zorg