Verpleeghuis

Verpleegafdeling De Dukdalf

location_on
Coolhaven 118
3024AK Rotterdam

Verpleegafdeling De Dukdalf is een specialistische verpleegafdeling van het Leger des Heils. Op deze afdeling verblijven 44 volwassen mannen en vrouwen. Het gaat hier om kwetsbare mensen die naast hun somatische zorgvraag ook problemen hebben op andere gebieden. Denk aan psych(iatr)ische, sociaal-maatschappelijke en/of verslavingsproblematiek.

Over de Dukdalf

Op verpleegafdeling De Dukdalf bieden we onze bewoners langdurige, kortdurende of palliatieve zorg. Iedere bewoner heeft een eigen kamer. Een aantal kamers beschikt over een eigen douche en toilet. Dit biedt mogelijkheden om ook bewoners op te nemen die separaat verpleegd moeten worden. Op iedere etage is er een gezamenlijke woon- en eetkamer. Daar worden de maaltijden en koffie/thee geserveerd.

Dankzij de nauwe samenwerking met Novicare kunnen we passende zorg en behandeling bieden aan onze bewoners. Novicare is gespecialiseerd in verpleeghuiszorg en zorgt bij De Dukdalf voor de medische en paramedische behandeling. Het Leger des Heils is gespecialiseerd in de zorg voor en begeleiding van kwetsbare mensen en zorgt voor de dagelijkse verpleging, verzorging en begeleiding van de bewoners. Onze maatschappelijk werkers leveren hieraan een belangrijke bijdrage. Zij helpen bijvoorbeeld bewoners bij het aanvragen van een uitkering of bij schuldenproblematiek. Of ze bieden begeleiding op het gebied van huisvesting.

De afdeling is voorzien van alle voor verpleging benodigde faciliteiten. Samen met ervaren behandelaars doen we er alles aan om de bewoners optimale zorg, begeleiding en behandeling te bieden.

Voor wie is de Dukdalf

De bewoners van De Dukdalf hebben vaak een verleden als dak- en/of thuisloze. Ook verblijven er bij De Dukdalf mensen die door hun problematiek niet binnen het reguliere zorgaanbod passen.

Plaatsing is mogelijk met een WLZ indicatie (Wet Langdurige Zorg) grondslag VV en LG, via Eerstelijnsverblijf hoog complex en Eerstelijnsverblijf palliatief en via de CAK-regeling voor onverzekerden (SOV) en ongedocumenteerden (OVV)


Aanmelden

Aanmeldingen kunnen gedaan worden via de Frontoffice: telefoonnummer 088- 06 55 111 en via btm.rzw@legerdesheils.nl