Verpleeghuis

Verpleegafdeling De Dukdalf

location_on
Coolhaven 118
3024AK Rotterdam

Verpleegafdeling de Dukdalf is een specialistische verpleegafdeling van het Leger des Heils in Rotterdam. Op deze afdeling verblijven 44 volwassen mannen en vrouwen. We bieden zorg aan kwetsbare mensen die naast hun somatische zorgvraag ook problemen hebben op andere gebieden. Denk aan psych(iatr)ische, sociaal-maatschappelijke en/of verslavingsproblematiek.

Over de Dukdalf

We bieden zorg aan kwetsbare mensen die naast hun somatische zorgvraag ook problemen hebben op andere gebieden. De verpleegafdeling biedt langdurige, kortdurende en palliatieve zorg aan haar bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen kamer. Een aantal kamers beschikken over een eigen douche en toilet, waardoor er ook opnames plaats kunnen vinden voor bewoners die separaat verpleegd moeten worden. Op iedere etage is een gezamenlijke woonkamer en eetkamer. In de woon-en eetkamer worden de maaltijden en koffie/thee geserveerd.

Dankzij de nauwe samenwerking met Novicare kunnen we passende zorg en behandeling bieden aan onze bewoners. Novicare is gespecialiseerd in verpleeghuiszorg en verleent de medische en paramedische behandeling.

Het Leger des Heils is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare bewoners en verleent de dagelijkse verpleging en verzorging. Onze maatschappelijk werkers leveren hierbij een belangrijke bijdrage. Denk daarbij aan begeleiding bij de uitkering of schulden maar ook aan hulp en begeleiding bij huisvesting. De afdeling is voorzien van alle faciliteiten die voor verpleging nodig zijn. Samen met ervaren behandelaren zoekt de Dukdalf naar manieren om de bewoners optimale zorg, begeleiding en behandeling te bieden.

Voor wie is de Dukdalf

De Dukdalf biedt dagelijkse verpleging aan cliënten die vaak een verleden als dak- en/of thuisloze hebben. Ook verblijven er cliënten met andere diverse maatschappelijke problemen, waardoor zij niet binnen het reguliere zorgaanbod passen. Op de afdeling kunnen bewoners worden opgenomen via de regeling Eerstelijns Verblijf, de Wet Langdurige zorg, de regeling onverzekerbare vreemdelingen en ongedocumenteerden.

Aanmelden

Aanmeldingen kunnen gedaan worden via de Frontoffice: telefoonnummer 088- 06 55 111 en via btm.rzw@legerdesheils.nl

Plaatsing is mogelijk met een Wet Langdurige Zorg indicatie zorgprofielen VV4, VV6, VV8 en VV9, Eerstelijnsverblijf hoog-complex en Eerstelijnsverblijf palliatief en de CAK regeling voor ongedocumenteerden.