Verpleeghuis

Verpleegafdeling De Dukdalf

location_on
Coolhaven 111
3024AK Rotterdam
phone
010-22 11 600

Verpleegafdeling de Dukdalf is een verpleegafdeling van het Leger des Heils. Op deze afdeling verblijven 44 volwassen mannen en vrouwen. We bieden zorg aan kwetsbare mensen die naast hun somatische zorgvraag ook problemen hebben op andere gebieden.

Over de Dukdalf

We bieden zorg aan kwetsbare mensen die naast hun somatische zorgvraag ook problemen hebben op andere gebieden. De verpleegafdeling biedt langdurige, kortdurende en palliatieve zorg aan haar bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen kamer. Een aantal kamers beschikken over een eigen douche en toilet, waardoor er ook opnames plaats kunnen vinden voor bewoners die separaat verpleegd moeten worden.

Op iedere etage is een gezamenlijke woonkamer en eetkamer. In de woon-en eetkamer worden de maaltijden en koffie/thee geserveerd. Dankzij de nauwe samenwerking met Humanitas kunnen we passende zorg en behandeling bieden aan onze bewoners. Humanitas is gespecialiseerd in verpleeghuiszorg en verleent de medische en paramedische behandeling.

Het Leger des Heils is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare bewoners en verleent de dagelijkse verpleging en verzorging. Onze maatschappelijk werkers leveren hierbij een belangrijke bijdrage. Denk daarbij aan begeleiding bij de uitkering of schulden maar ook aan hulp en begeleiding bij huisvesting. De afdeling is voorzien van alle faciliteiten die voor verpleging nodig zijn. Ook is er een overeenkomst aangegaan met HRC Diëtisten. Samen met deze ervaren behandelaren zoekt de Dukdalf naar manieren om de bewoners optimale zorg, begeleiding en behandeling te bieden.

Voor wie is de Dukdalf

Op verpleegafdeling de Dukdalf willen we zorg bieden aan de bewoners, zoals ex-daklozen, die niet goed passen binnen het reguliere verpleeghuis. Op de afdeling kunnen bewoners worden opgenomen via de regeling Eerstelijns Verblijf, de Wet Langdurige zorg, de regeling onverzekerbare vreemdelingen, de Wmo en de GGD.

Aanmelden

Aanmeldingen kunnen gedaan worden via de Frontoffice: telefoonnummer 088- 06 55 111 en via btm-rzw@legerdesheils.nl

Plaatsing is mogelijk met een Wet Langdurige Zorg indicatie zorgprofielen VV4, VV6, VV8 en VV9, Eerstelijnsverblijf hoog-complex en Eerstelijnsverblijf palliatief en de CAK regeling voor ongedocumenteerden.