Over het Leger des Heils

Christelijke Identiteit   De Oprichting in Engeland   Het Leger des Heils in Hilversum   Het Leger des Heilsin Nederland   Kerkgenootschap   Korpsen Officieren Heilssoldaten   Organisatie structuur   Over Het Leger des Heils  

Over het Leger des Heils:
Wie zijn we? Het Leger des Heils is een internationale beweging.
•Zijn boodschap is gebaseerd op de Bijbel.
•Zijn dienstverlening wordt gestimuleerd door de liefde tot God.
•Zijn opdracht is het Evangelie van Jezus Christus te prediken en in
•Zijn naam menselijk nood te lenigen zonder enige vorm van discriminatie. 

Waarom zijn we er? Het Leger des Heils bestaat 150 jaar. In de industriële revolutie aan het eind van de 19de eeuw was er veel armoede, honger, dronkenschap en verwaarlozing. William Booth, een methodistenpredikant, wilde wat voor deze mensen betekenen, maar zij waren niet welkom in de kerk van toen. Daarom organiseerde hij diensten in tenten, in kroegen en cafe’s. Toen zijn aanhang bleef groeien en niet terugkeerde naar de kerk, begreep hij dat hij iets blijvends moest organiseren. Zo ontstond the Christian Mission, wat al snel The Salvation Army werd. 

Wat doen we? Geloven doe je niet alleen op zondag. Daarom staan de deuren van ons korps ook door de week open voor iedereen. In ons gebouw kun je terecht voor allerlei activiteiten en hulpvragen, want we willen mensen helpen met maatschappelijke en geestelijke nood. Het gaat ons om de totale mens.

 

 

Contactformulier

Bericht

Het Leger des Heils gaat vertrouwelijk en zorgvuldig met je gegevens om. Lees hierover meer in onze privacyverklaring.

Contact algemeen

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Laat het ons weten. Wij beantwoorden graag je vragen en stellen opmerkingen en suggesties bijzonder op prijs. Indien u bovenstaand contactformulier invult zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. De met * gemarkeerde velden bevatten gegevens die nodig zijn om uw vraag te beantwoorden.

U kunt ook bellen met de Korpsofficier 035-623 99 12