Kerken met Stip

Informatie   Interne Communicatie   Kerken met stip   Korps Hilversum   Korpsnieuws   Wat is een Korps

Kerken met Stip: De vrijheid na detentie is in veel gevallen moeilijker dan gevangenschap. Opnieuw je plek zien te vinden als je straf erop zit, dan begint het pas echt. Om in een weerbarstige samenleving op eigen kracht een zinvolle plaats te vinden is voor sommigen een onmogelijke opgave. Kerken kunnen daarbij helpen.

Korps Hilversum is gelegen in het centrum van Hilversum en op ongeveer 10 minuten loopafstand van station Hilversum. We willen een open en hartelijke geloofsgemeenschap zijn waar mensen zich welkom voelen. Bij de ingang wordt u welkom geheten door ons begroetingsteam. Tijdens de samenkomst wordt er veel met elkaar gezongen, gebeden en is er een overdenking over een gedeelte uit de Bijbel waardoor we hopen God steeds iets beter te mogen leren kennen. De samenzang wordt begeleid door pianomuziek, en regelmatig begeleidt de brassband enkele liederen. Ook is er een optreden van de zanggroep.

Ligging: In het centrum van Hilversum, op loopafstand van station Hilversum.

Kerkdiensten: Zijn op iedere zondag van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur. Voor de allerkleinsten (0-4 jaar) is er oppas, voor de kinderen (tot 12 jaar) is er kindernevendienst. Na afloop is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. Op de eerste zondag van de maand (behalve in juli en augustus) is er een Warm Welkom dienst met daarin een muzikale gast.

Kenmerken: Hartelijke, open protestants-evangelische gemeenschap, divers van samenstelling: jong-oud, hoger-lager opgeleid. De gemeenschap is laagdrempelig en gericht op praktisch christen zijn. Doordeweeks vindt er een groot aanbod sociaal-maatschappelijke activiteiten plaats. Er zijn veel mogelijkheden tot het inzetten van vrijwilligers.

Doordeweekse activiteiten: Bijbelgespreksgroep, zang- en muziekgroep, Denkstof jongerengroep, Mode Maken, sociaal spreekuur, vrouwenbond, computercursus, kinderkoor ‘De Spetters’, Kokkies Kidsclub (kook-/bakclub voor kinderen 4-12 jaar). Elke dinsdag, woensdag en donderdag 10.00 – 15.00 Open Huis (koffie inloop), Elke dinsdag en donderdag om 12.00 uur Samen aan Tafel (warme maaltijd), elke woensdag om 12.00 uur Soepmiddag. Bijna dagelijks kledingwinkel. Klik >> Kledingwinkel

Hier mag je zijn wie je bent en willen we zuinig zijn op elkaar, want God is zuinig op ons. Deze zin geeft kort weer waar het in een 'Kerk met Stip' om draait. Het schijnt dat zwervers vroeger tekens, een stip of zo, aanbrachten op bomen en grote stenen in de buurt van boerderijen waar ze welkom waren. Daar komt het idee vandaan om een landelijk netwerk in het leven te roepen van christelijke geloofsgemeenschappen waar ex-gedetineerden welkom zijn en zich thuis kunnen voelen. Kerken met Stip dus. Gastvrije plekken, waar men echte belangstelling en aandacht heeft voor ex-gedetineerden die een nieuw begin willen maken.  

Kh fotos

Recht voor Ogen

BESTEL MATERIAAL WEEK VAN GEBED
Het thema van de Week van Gebed 2019 is 'Recht voor ogen'.
De Week van Gebed wordt deze keer gehouden van 20 t/m 27 januari 2019.

Meer hierover kunt u lezen via deze link: https://www.raadvankerken.nl/?b=5124
Bestel nu boekjes, posters, bidprentjes,

kinderfolders en ander liturgisch materiaal tegen geringe vergoeding,
via deze link: https://www.raadvankerken.nl/?b=861

Nogal wat gedetineerden krijgen in de gevangenis opnieuw of voor het eerst met God te maken. Kerkdiensten in de gevangenis worden druk bezocht en er zijn bezoekers die door de diensten herinnerd worden aan geloofservaringen uit hun jeugd, anderen worden voor het eerst geraakt door de kracht van het geloof. Voor sommigen komen mede daardoor veranderingen ten goede in hun leven.  

De vrijheid na detentie is in veel gevallen moeilijker dan gevangenschap. Opnieuw je plek zien te vinden als je straf erop zit, dan begint het pas echt. Om in een weerbarstige samenleving op eigen kracht een zinvolle plaats te vinden is voor sommigen een onmogelijke opgave. Kerken kunnen daarbij helpen. Het eigene van een kerk is dat zij als geloofsgemeenschap medemensen respecteert en een geestelijk dak boven hun hoofd biedt. Iets daarvan heeft de gedetineerde, soms voor het eerst in zijn leven, binnen de geestelijke zorg in de gevangenis ervaren. Tijdens detentie kan het justitiepastoraat geïnteresseerde gedetineerden op weg helpen naar een kerk met stip. Buiten de muren, buiten het bereik van het justitiepastoraat, kunnen kerken met stip deze geestelijke zorg overnemen.   Korps Hilversum heeft ervaring in het begeleiden van gedetineerden in de laatste fase van hun detentie. In overleg met de pastorale raad is besloten om dit werk uit te breiden en ‘Kerk met Stip’ te worden: een lokale geloofsgemeenschap waar exgedetineerden een plekje kunnen vinden om hun geloof te beleven, maar ook om een sociaal netwerk op te bouwen waarin zich ook mensen bevinden waar zij op terug kunnen vallen.  

meer informatie over Kerken met Stip >klik< Kerken met Stip

Display Kerken met stip