Freubelmorgen

Aandacht voor eenzaamheid   Bazaar   Begroetingsteam  BVU Groep   Freubelmorgen   Huiskamer project   Kapster   Kerst activiteiten   Maaltijden samen aan tafel   Samen mode maken   Woensdag soepdag

Freubelmorgen:

Houdt u van breien, haken of iets anders creatiefs waarbij u op een stoel kunt blijven zitten? Vanaf 12 mei ben je dan eens in de 2 weken welkom aan de Eemnesserweg 5A, tijd: 10-12 uur. 

Sinds een jaar of twee zijn we met 3 vrouwen aan een freubelochtend begonnen. Dit is een ochtend waarin we het leuk vinden om te breien, haken of dat gene wat u op een stoel kunt doen. Gezellig onder een kopje koffie komen de gesprekken wel los. Belangrijk is dat we een relatie met elkaar hebben. In deze tijd zijn we allemaal druk en oog voor de ander schiet er zo vaak bij in. 

God is liefde en door zijn zoon Jezus mogen en kunnen we de deze liefde verspreiden aan anderen en elkaar De ochtenden staan centraal in liefde voor elkaar, respect en gezelligheid. Omdat het in een huiselijke setting is, hebben we gekozen voor een maximale bezetting van 8 personen op een ochtend, opgeven is daarom wel van belang.

Helga: Het is fijn om een ochtend 1x per twee weken bij elkaar te zijn en met een kopje koffie en een brei- of haakwerk samen van alles te bespreken Tot nu toe hebben we veel gebreid, maar er zijn nog zoveel andere dingen te doen. Het is jammer dat we nog maar met z’n drieën zijn, met meer is het nog gezelliger.  

Jolanda: Op de freubelochtend breien we ook voor het Leger des Heils en gaan we naar de Breisterrendag. Het is de bedoeling dat je als deelnemer van de Breisterrendag breiwerk inlevert dat dan door heel Europa uitgedeeld wordt aan mensen die dat nodig hebben. Zo hebben we ook allemaal lapjes gebreid en die hebben we op de freubelochtend samengevoegd tot een mooie deken. Het resultaat is te zien op de foto.   

Greta: De laatste keren hebben we kaarten gemaakt, want in het zonnetje is breien wel een beetje warm. Gesprekken zijn gelukkig niet afhankelijk van weersomstandigheden dus we gaan daar gewoon mee door en passen onze creativiteit aan, aan het weer.  

Donderdagmorgen 1x in de 14 dagen tijd 10.00 uur tot 12.00 uur. Maximaal 8 mensen.