Jeugdwerkersconferentie 2022

Wegens te weinig aanmeldingen is de Jeugwerkersconferentie geannuleerd!

Programma

10:00 - Opening
10:30 - Sessie 1 - "Waar staan we"
11:00 - Sessie 2 - "Wat zijn trends onder kinderen en jongeren"
11:30 - Scouting! (+ Lunch)
13:00 - Sport & Keuzeprogramma (zie workshops) 
14:10 - Sport & Keuzeprogramma - Ronde 2
15:30 - Afsluiting 
16:00 - Afgelopen

Workshops

We hebben deze dag een aantal gezamenlijke momenten waarop je tijd krijgt om andere jeugdwerkers te ontmoeten, te kijken waar wij nu staan en ideeën uit te wisselen over het jeugdwerk. Hiernaast heb je in de middag de mogelijk om 1 van de 3 onderstaande workshops te volgen. Bij elke workshop kun je op verschillende manieren ontdekken hoe je op jouw locatie vorm kunt geven aan het kinder- en jongerenwerk. 

1. Hedendaagse muziek
Door: Corjan Matsinger

Wist je dat er in heel veel popmuziek een link met het geloof zit? Luister maar eens goed naar 'Head above water' van Avril Lavigne, 'Where is the love?' van de Black Eyed Peas, of 'Blind Faith' van Dream Theater. 

In de workshop 'Muziek' gaat Corjan Matsinger (samen met een live muzikant!) je meenemen in hoe je muziek kan gebruiken om in gesprek te gaan met jongeren.
2. Verhalen uit de praktijk

Door: Diverse jeugdwerkers

Het jeugdwerk binnen Geloven in de Buurt is breed een veelzijdig. Van kindernevendienst op zondag tot een potje voetballen in het park en van een pannenkoekenmiddag tot een cursus D!EN. Achter al deze activiteiten zitten verhalen van mensen, met een drive, met een doel, met een hoop en een verlangen. Tijdens deze workshop horen we enkele van deze verhalen en gaan we in gesprek om nog veel meer verhalen hieraan toe te voegen.

3. Kinderspiritualiteit

Door: Monique Kalkman

Hoewel mensen in een samenkomst op een gezamenlijke manier samen zingen en bidden, is er toch een grote diversiteit in spiritualiteit, dus in hoe mensen de nabijheid van God het beste ervaren. Voor de één is dit bijvoorbeeld door te lezen in de Bijbel, voor een ander door zich te verwonderen over de natuur en weer een ander door het een dienst verlenen aan een ander. Maar ook zit er verschil in hoe volwassenen omgaan met spiritualiteit en hoe dit is voor kinderen. Deze workshop verkent die spiritualiteit die er al is bij kinderen.