Hoe word je officier?

Als je voelt dat God jou roept om officier van het Leger des Heils te worden, ga dan eerst met je korpsofficier in gesprek. Daarna maak je een afspraak met majoor Caroline Roos. Zij kan je alles vertellen over de opleiding en het traject daarnaartoe.

Ben je nog niet bij een korps betrokken? Bezoek dan eens een korps bij jou in de buurt en praat met de korpsofficier over jouw roeping.

De drie fasen

Het traject naar het officierschap is onderverdeel in drie fasen:

Fase 1

Na een gesprek met je korpsofficier vraag je een gesprek aan met de kandidatensecretaris (majoor Caroline Roos). Met haar bespreek je het traject en bepaal je wanneer je je eerste aanmelding gaat doen. Deze aanmelding gebeurt door middel van het invullen van formulieren, het schrijven van je levensverhaal, je CV en de aanvraag van een VOG. Ook je korpsofficier vult een vragenlijst in.

Je aanvraag wordt besproken in de Kandidatenraad en bij een positief advies word je aspirant-kandidaat. Dit betekent dat je verder kunt gaan in het proces.

Fase 2

Je gaat nu het ontwikkeltraject in. Je krijgt opdrachten om je eigen roeping, jezelf en het Leger des Heils nog beter te leren kennen. Zowel jijzelf als de kandidatensecretaris zullen zo ontdekken of het officierschap echt jouw weg is. Tijdens deze fase krijg je ook een psychologisch onderzoek en een assessment.

Aan het einde van deze fase, die zolang duurt als voor jou nodig is, zal de commandant na advies van de Kandidatenraad beslissen of je aangenomen wordt als kandidaat.

Fase 3

Tijdens fase 3 ga jij je voorbereiden op de opleiding. Je gaat je huis verkopen of je zegt de huur op, je zegt je baan op en je gaat je verder voorbereiden. Voordat je aan je opleiding begint, word je in je eigen korps bevorderd tot kadet.

Interesse?

Voel je je geroepen en wil je ontdekken of het officierschap van het Leger des Heils wat voor jou is? Vul het interesseformulier in, waarna majoor Caroline Roos contact met je zal opnemen. Zij gaat graag met je in gesprek over jouw mogelijkheden en kan je alles vertellen over het verloop van de procedure.