Veelgestelde vragen

Misschien ben je door ons aangesproken op straat, heb je vragen over een lopende machtiging of wil je weten hoe we aan je telefoonnummer komen. Op deze pagina vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Bel of mail ons, wij helpen je graag.

 • Bel: 088-065 31 34

 • Mail: fondsenwerving@legerdesheils.nl

Ik ben aangesproken op straat of aan de deur, klopt dit wel?

Ja, dit kan kloppen. Lees hier meer over onze straatwerving. 

Hoe komen jullie aan mijn adres of telefoonnummer?

Er zijn twee mogelijkheden hoe wij aan je adres of telefoonnummer komen:

 1. Ons eigen adressenbestand. Omdat je ons in het verleden (eenmalig) gesteund hebt.

 2. Een gehuurd adressenbestand. Om nieuwe mensen over het Leger des Heils te kunnen vertellen, huren wij een adressenbestand van een externe partij. Deze adressen mogen wij eenmalig gebruiken.

  De adressen die wij huren mogen we eenmalig gebruiken en slaan we niet op in onze database. Maak je naar aanleiding van zo’n brief een gift over, dan nemen wij je adresgegevens op in onze database en kunnen wij je wel brieven sturen. Reageer je niet op deze brief dan ontvang je daarna geen post meer van ons. Het is wel altijd mogelijk dat wij je adres opnieuw huren.  Mogen jullie mij ongevraagd post sturen in verband met de AVG?

  Ja, dat mag. Wij huren adressen bij het direct marketingbureau UMDS. UMDS bemiddelt tussen ‘lijsteigenaren’ en het Leger des Heils. Voorbeelden van lijsten die gehuurd kunnen worden, zijn adressenbestanden van abonnementen op kranten en tijdschriften of van deelnemers aan acties op social media. Zowel de lijsteigenaren, als UDMS, als het Leger des Heils zijn gebonden aan alle wettelijke regels en gedragscodes rond privacy en beveiliging. Dit houdt in dat de lijsten alleen adressen mogen bevatten van mensen die toestemming hebben gegeven om hun gegevens met derden te delen. Lees ook het privacy statement van UDMS. 

  Hoe ben ik op zo’n huurlijst terecht gekomen en hoe kom ik er vanaf?

  Het Leger des Heils heeft geen informatie over de inhoud van de lijsten. Indien je wilt weten hoe je op lijst terecht bent gekomen, of als je jouw gegevens op specifieke lijsten wilt wijzigen of verwijderen, kun je jouw verzoek aan ons doorgeven. Wij geven je verzoek door aan UDMS. Je kunt dit ook doen door de betreffende mailing aan UDMS op te sturen onder vermelding van: ‘afmelden’. UDMS neemt contact op met de lijsteigenaar en deze zal binnen 5 werkdagen contact met je opnemen.

  United Direct Marketing Services BV
  Wateringweg 31
  2031 EK Haarlem

Ik wil geen post meer van jullie ontvangen, hoe kan ik me afmelden?

Hier kun je doorgeven dat je geen post van ons meer wilt ontvangen. We bewaren je gegevens dan in ons uitsluitbestand. Dat is nodig om te garanderen dat wij je geen post meer sturen in de toekomst, ook niet als deze bijvoorbeeld wel op een huurlijst staat.Wil je liever helemaal geen ongevraagde post meer ontvangen, van welk bedrijf dan ook? Dan kun je je afmelden via postfilter.nl.

Wanneer wordt mijn maandelijkse gift afgeschreven?

Wij schrijven altijd rond de 2e of 4e donderdag van de maand de gift af.

Hoe herken ik een afschrijving van het Leger des Heils?

Via Internetbankieren of op een bankafschrift herken je onze afschrijving aan het incassant ID, een nummer dat wij als Leger des Heils van de bank hebben gekregen: NL54ZZZ412081550000.

Hoe wordt mijn gift besteed?

Jouw gift gebruiken we voor projecten die (nog) niet door de overheid gesubsidieerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de soepbus, huiskamers in de buurt, sociale spreekuren of maaltijdprojecten. 

Wat is jullie rekeningnummer?

Jouw gift kun je overmaken op NL72RABO0707070171. Maar je kunt hier ook makkelijk online doneren. Bedankt voor je hulp!

Rodelijn5

Heeft het Leger des Heils een ANBI-status?

Ja, wij hebben een ANBI-status; ons RSIN-nummer is 805067838. Hierdoor mag je jouw gift aan ons opgeven bij de belasting. Ook hoeven wij geen belasting te betalen over jouw schenking of nalatenschap. Zo weet je zeker dat elke euro ten goede komt aan de mensen die wij helpen.

Heeft het Leger des Heils een CBF-Keurmerk?

Ja, wij zijn een CBF Erkend Goed Doel.