De Wending

verslavingsbehandeling en herstelbegeleiding voor mensen vanaf 18 jaar

De Wending is een verslavingskliniek voor volwassenen met een ernstige verslaving in combinatie met psychische of andere problemen, zoals schulden, geen sociaal netwerk en/of een justitiële achtergrond. We sluiten aan bij mensen met deze combinatie van problemen. Neem Henk, hij heeft al vaak opnames in klinieken gehad en daar ging het allemaal te snel. Keer op keer moest hij opnieuw beginnen. Voor mensen zoals Henk hebben we verslavingsbehandeling gecombineerd met herstelbegeleiding. Kom je naar De Wending dan volg je een intensief behandelprogramma. Dit programma is gecombineerd met een woon- en werktraject in een beschermde omgeving. We werken samen met jou aan je herstel, je kunt bij ons oefenen om verslavingsvrij te leven. Na jouw traject kun je weer een stabiele plek in de samenleving innemen.

CB gebouw B en CWil jij net als Henk van je verslaving af en een leven opbouwen zonder gebruik? Dan kunnen wij je daarbij helpen in onze verslavingskliniek in de bosrijke omgeving in Ugchelen (dichtbij Apeldoorn).

Meer tijd

Het verschil met een reguliere behandeling is dat je naast behandeling ook een woon- en werktraining en persoonlijke ontwikkeltraining volgt. Je krijgt daardoor langer de tijd om het aangeleerde te oefenen in je dagelijks leven.  Je werkt niet alleen aan je verslaving, maar ook aan andere (psychische) problemen die jouw leven hebben ontwricht. Je leert je verslaving te beheersen en je leert een netwerk op te bouwen. In gemiddeld 6 tot 8 maanden bouwen we samen aan jouw toekomst.

Henk

"Ik ga naar De Wending, een verslavingskliniek in Ugchelen. Ik ben benieuwd. Ze hebben een traject, speciaal voor mij en al die andere gebruikers die ik regelmatig tegenkwam op straat en in de opvang. Die net als ik van hun verslaving af willen en normaal willen leven. Ik weet alleen niet hoe. Ik zou een IQ hebben van tussen de 70 en 85. Ik ben vaker opgenomen geweest in de verslavingszorg, maar het gaat me daar te snel en dan onthoud ik het niet. Ook moest ik na de opname direct weer terug naar de plek waar ik gebruikte en binnen een week was ik weer een gebruiker. Bij De Wending gaan ze met mij aan de slag om te voorkomen dat ik daar weer beland. "

In fases herstellen

Het intensieve behandel en herstelprogramma is opgebouwd in 4 fases.

Fase 1: Fysiek herstel van de effecten van de verslaving.
Fase 2: Behandeling voor je verslaving en psychische problemen. We onderzoeken samen hoe je kan terugkeren naar het gewone leven.
Fase 3: Je bent in deze fase al een heel eind op weg naar herstel. Je toekomstige woonplek wordt duidelijk. Dit is de fase van doorgaan met je behandeling, oefenen met werk, contacten leggen, maar vooral ook je verslaving de juiste plek in je leven geven.
Fase 4: Je rondt de behandeling af en oefent met situaties waarin je verleidingen moet weerstaan. Je bent klaar voor een nieuwe start buiten De Wending!

Werken en dagbesteding

Werken en dagbesteding zijn belangrijke onderdelen van het behandelprogramma. De afdeling voor arbeidsre-integratie, 50|50 Workcenter, helpt jou de weg terug te vinden naar een opleiding, de arbeidsmarkt of naar een zinvolle dagbesteding.