Leger des Heils - Geef als kerk

Mag het Leger des Heils op uw collecterooster?

In Nederland voelt 1 op de 10 mensen zich sterk eenzaam. Weinig inkomen, een slechte gezondheid of echtscheiding zorgen ervoor dat volwassenen én kinderen zich eenzaam voelen, met alle gevolgen van dien. Met de verdubbeling van het aantal buurthuiskamers willen we samen met uw kerk deze eenzaamheid bestrijden. Helpt u mee door dit project in uw collecterooster op te nemen?

Wat we doen in de huiskamers

Het Leger des Heils heeft door heel Nederland buurthuiskamers. Het doel van de buurthuiskamer is om mensen uit de directe omgeving uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. De buurthuiskamer is toegankelijk voor iedereen, het is dé plek waar buurtbewoners elkaar leren kennen en de buurt versterkt wordt. Mensen kunnen er terecht voor een maaltijd of spelletje, hulpvragen, een gesprek over zingeving of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Op lokaal niveau wordt er soms ook huiswerkbegeleiding of muziekles voor kinderen aangeboden. 

Gezien de nood en groeiende vraag willen we de komende jaren het aantal buurthuiskamers met 100 plekken uitbreiden. Dit kan alleen met de steun van kerken en donateurs.

Materiaal voor tijdens de dienst

  • Korte video: via deze link kunt u onderstaande video downloaden om tijdens de (online) dienst te laten zien, zo krijgt uw gemeente een goed beeld van ons buurtwerk.
  • PowerPoint: download hieronder een PowerPointdia om de collecte voor het Leger des Heils aan te kondigen.
  • QR-code: door het scannen van een QR-code kunnen gemeenteleden handsfree iets in de collectezak doen. Via deze link vindt u de QR-code voor de Leger des Heilscollecte: QR-code Leger des Heilscollecte. Laat deze afbeelding zien tijdens de dienst, zodat gemeenteleden deze kunnen scannen met hun camera- of QR-scanner-app. Vervolgens kunnen ze geven via iDeal en online bankieren. 

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Contact

Heeft u vragen over het Leger des Heils steunen met uw kerkcollecte? Neem dan gerust contact op met Peter Hilhorst

Bankgegevens

U kunt uw collecteopbrengst overmaken via deze pagina of aan de hand van onderstaande gegevens:

  • NL72RABO0707070171
  • Omschrijving: COL2021-01/02