Geestelijk werk Leger des Heils

Geestelijk werk

Bij het Leger des Heils werken mensen die zich inzetten op allerlei vakgebieden. Al deze mensen geven gezamenlijk vorm aan onze missie. Er zijn ook mensen die een specifiek geestelijke rol op zich nemen. Bijvoorbeeld als officier, auxiliair-kapitein, auxiliair-luitenant of missionair werker.

Officierschap

Een officier is een heilssoldaat die zich geroepen voelt om het Evangelie te verkondigen in woord en daad en zich volledig beschikbaar stelt om te dienen binnen het Leger des Heils.

Christiaan van Nieuwenhuijzen

"Die roeping is er iedere dag opnieuw."

Christiaan van Nieuwenhuijzen

officier bij het Leger des Heils

Auxiliair-kapitein

Een auxiliair-kapitein is een heilssoldaat die zich geroepen voelt het Evangelie in woord en daad te verkondigen, maar voor wie het volledig officierschap door leeftijd of niet-verhuisbaarheid niet mogelijk is. 

Auxiliair-luitenant

Een auxiliair-luitenant is een heilssoldaat die het verlangen heeft om God fulltime te dienen en wil onderzoeken en ervaren of het officierschap bij hem of haar past.

Missionair werker

Als missionair werker heb je het verlangen om sociaal-maatschappelijk werk te combineren met activiteiten gericht op geloof en zingeving. Je wilt mensen verbinden en hen op een laagdrempelige, buurtgerichte manier in aanraking laten komen met het Evangelie.

Martine Sloezarwij

"Als missionair werker help je mensen op weg"

Martine Sloezarwij

Missionair werker

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op via dienen@legerdesheils.nl

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor social media cookies.
Klik hier om toestemming te geven.