Deelnemer Alexander over zijn werk bij 50|50 Bike

De van Aruba afkomstige Alexander is een imposante verschijning met zijn 2 meter en 3 centimeter. Alexander is charmant, goedlachs en communicatief waardoor het gesprek al snel een vlucht neemt.

Hij gaat graag met mensen om en is een geliefde collega bij de medewerkers van 50|50 Bike in Zwolle. Alexander heeft alles behalve twee linkerhanden. Hij is erg handig en technisch aangelegd. Altijd bezig om iets te maken. Een fiets is niet zomaar een fiets, maar een uitdaging.

"Fietsen maken is mijn passie geworden"

“Laatst heb ik met een collega een nieuwe fiets uit de onderdelen van verschillende andere fietsen in elkaar gezet. Die is echt mooi geworden.” Alexander heeft toen hij naar Nederland kwam altijd gewerkt, zegt hij. “Acht jaar bij de post, daarna bij verschillende andere bedrijven. Mijn laatste werkgever was truckbouwer Scania. Daar werd zijn contract niet verlengd. “Dat zorgde voor veel stress. Ik had geen inkomsten meer en raakte steeds dieper in de put.” Alexander kwam uiteindelijk bij het Leger des Heils terecht waar hij meteen aangaf dat hij bezig wilde zijn. Een boodschap die niet aan dovemansoren was gericht. Hij is dan ook blij dat hij via het Leger weer zicht heeft op een betaalde baan. “Als fietsenmaker, want dat is mijn passie geworden.