Deelneemster Marianne over haar werk bij 50|50 Green

De in Limburg geboren Marianne werkt al vier jaar bij 50|50 Green en woont al weer heel wat jaren in Amsterdam. Inmiddels op zichzelf maar met begeleiding.

Daarvoor verbleef ze in een van de opvanghuizen van het Leger des Heils nadat ze terugkwam uit de Verenigde Staten. Daar mocht ze na veertien jaar niet blijven omdat ze geen verblijfsvergunning kreeg. Terug in Nederland had ze niets en niemand en klopte ze bij het Leger aan. Zo op het eerste gezicht lijkt Marianne geen prater, maar als je eenmaal met haar in gesprek bent komen de verhalen vanzelf en blijkt ze ook nog eens goedlachs.

Marinne 50|50 Green
"Ik werk in en met de natuur. Het mooiste wat er is"

Voor 50|50 werkt Marianne in de groentetuin. Schitterend vindt ze het. “Ik werk in en met de natuur. Het mooiste wat er is. We verbouwen zestig soorten groenten, verbouwen kruiden, en fruit. Heel gevarieerd. Dat verkopen we, aan iedereen. Echt vers.” Marianne is enthousiast over het werk, en over het Leger. “Je kunt de hele dag thuis gaan zitten, maar zo steek in niet in elkaar. Het is ook een kwestie van instelling. Het werk in de tuin is leuk en gezond en ik doe het hartstikke graag.”