De Breehof

De Breehof - Wonen met zorg, middenin het groen

Wij zijn er voor de mensen voor wie thuiskomen geen vanzelfsprekendheid is. We bieden hen een plek met langdurige zorg en begeleiding, dag en nacht. Het Leger des Heils voorziet op de locatie De Breehof in Nieuw-Amsterdam in deze behoefte.

Een stabiele basis voor iedereen

De Breehof is een plek voor iedereen die een thuis nodig heeft. Goed wonen en vooral veilig thuiskomen. Het Leger des Heils biedt ook op deze nieuwe zorglocatie verschillende vormen van beschermd wonen.

De Breehof bestaat uit 32 volledig nieuwe appartementen voor mensen met uiteenlopende wensen. In de eerste maanden van 2022 starten wij met de grondige renovatie van de Breehof in Nieuw Amsterdam. De huidige inrichting maakt plaats voor appartementen, sommige met eigen ingang, een grote ontmoetingsruimte, keuken en buitenruimte.

De bouw

De renovatie omvat voornamelijk werkzaamheden aan de binnenzijde van het pand. Oude tussenmuren verdwijnen en maken plaats voor nieuwe muren die ruime studioappartementen gaan omlijsten. Aan de buitenzijde van het pand maken oude ramen en kozijnen plaats voor duurzame vervangers. Uiteindelijk zal ook de tuin en daarmee het algehele aanzicht van het pand onder handen worden genomen.

Fases en planning:

 • Verbouw en installatie
  januari t/m september
 • Plaatsen van de keukens
  september/oktober
 • Inrichten appartementen en kantoren
  oktober/november
 • Eerste bewoners nemen hun intrek
  november/december
 • Officieel startmoment
  2 maart

Projectteam bouw - De Breehof

Bewoners en medewerkers

In De Breehof gaat een ervaren team aan de slag. Zowel de medewerkers als de deelnemers van de huidige woon- en zorglocatie “Het Boshuis” in Emmen verhuizen grotendeels mee naar De Breehof. Dit brengt een vertrouwd team samen met een mooie, nieuwe en toekomstbestendige zorglocatie. Bij de indeling van de woningen wordt zo goed mogelijk rekening gehouden met de wensen van nieuwe bewoners van De Breehof. In combinatie met de rustige en groene omgeving rond De Breehof biedt dit een heel nieuw perspectief op wonen voor de betrokken deelnemers.

De Breehof bewoners en medewerkers

Zorgaanbod De Breehof

Voor sommige mensen is de hulp die zij nodig hebben zo complex, dat we hen alleen kunnen helpen als ze bij ons wonen. Het Leger des Heils heeft verschillende vormen van beschermd wonen.

Wij kijken naar wat de deelnemer nodig heeft. Samen brengen we de problemen in kaart en stellen we doelen om aan te werken. Bijvoorbeeld op gebied van psychiatrische problemen of  verslavingen. In overleg met de deelnemer wordt waar nodig schuldhulpverlening, verslavingszorg, GGZ of een andere instantie ingeschakeld. We brengen structuur in de dag en zoeken een passende dagbesteding. Doel is dat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.

Benieuwd naar het zorgaanbod in De Breehof? Neem dan een kijkje op de locatiepagina via onderstaande knop.

 

Feiten en cijfers

 • Oplevering dec 2022 
 • 32 appartementen
 • Eigen sanitair en keuken
 • 24-uurs begeleiding
 • Dagbesteding, ook op de locatie

Contact en vragen

Heeft u een vraag over de ontwikkeling rondom De Breehof? Via onderstaand formulier kunt u contact met ons opnemen.