overhandiging

Zorgspecial vrouwenmagazine Eva en start verkiezing 'Zorgmedewerker van het jaar'

Nieuws 12 oktober 2022

Eva en Leger des Heils hebben samen een special gemaakt over het thema werken in de zorg. Tijdens de feestelijke presentatie van dit magazine ontving Suzanne Janse namens het Leger des Heils het eerste exemplaar. In het magazine komen diverse perspectieven van zorg aan bod, van dagbesteding tot ziekenhuis en van ggz-instelling tot thuiszorg.

Deze zorgspecial is ontstaan door een samenwerking tussen Eva, de community van de EO voor vrouwen, en het Leger des Heils. Het magazine bevat mooie artikelen, inspirerende interviews en reportages over het leven met en in de zorg. Hoofdredacteur van Eva Griëtte Vonck: “We weten dat veel van onze lezeressen werkzaam zijn in de zorg. Ze staan dag en nacht voor anderen klaar en maken door hun werk verschil in mensenlevens. Aan het begin van de coronatijd werd er geklapt voor de zorg, maar waar zie je die waardering nu nog terug? Wij vinden het mooi om hier, samen met het Leger des Heils, aandacht aan te kunnen geven.”

Zorgmedewerker van het jaar

Ook is de verkiezing van zorgmedewerker van het jaar van start gegaan. De komende weken gaan Eva en het Leger des Heils op zoek naar bijzondere zorgmedewerkers die een podium verdienen. Iedereen kan tot 14 november iemand nomineren voor deze prijs via www.zorgmedewerkervanhetjaar.nl. Begin 2023 wordt de winnaar bekendgemaakt. Degene die wint, ontvangt een geldbedrag om te besteden aan iets ontspannends voor de medewerkers van de afdeling. 

Met deze verkiezing vragen Eva en het Leger des Heils aandacht voor werken in de zorg. Het Leger des Heils is actief op verschillende gebieden in de zorg. De zorghelden die worden genomineerd hoeven niet bij het Leger des Heils werkzaam te zijn.

beeldmerk

De EO en het Leger des Heils zijn al langere tijd samenwerkingspartners. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar in programma’s als Soep, sores en soelaas en Stralend Kerstfeest, waarin projecten van het Leger des Heils op een mooie manier bijdragen aan de inhoud. Dit is de eerste keer dat de samenwerking zichtbaar is in de vorm van een magazine en verkiezing.