Help kwetsbare mensen aan een fijne buitenplek

Nieuws 25 juni 2024

Voor sommige mensen is zelfstandig wonen geen optie. Als je een licht verstandelijke beperking hebt, bijvoorbeeld. Of als je daarbij ook nog eens jarenlang dakloos bent geweest en worstelt met een verslaving. Deze mensen hebben, net als iedereen, recht op een veilig en comfortabel thuis, maar kunnen vaak niet aarden in een ‘normale’ woonwijk.

Het Leger des Heils heeft voor deze speciale doelgroep een mooie oplossing bedacht: beschermd wonen in een tiny house. In Ingwierrum, een gebied vlakbij de Waddenzee in Noord-Friesland, wonen een aantal deelnemers beschermd, maar toch zelfstandig. Een van hen is Johan*. In Johans hoofd is het vaak onrustig. Maar als hij buiten is, ontspant hij. Door onkruid te plukken in de moestuin, planten water te geven of gewoon even buiten op een stoel te zitten.

Onbetaalbaar dus, zo’n buitenplek. Helaas is dit letterlijk en figuurlijk waar. Op verschillende beschermd wonen-locaties is de tuin namelijk hoognodig aan een opknapbeurt toe. We hebben veel plannen en wensen. We zouden bijvoorbeeld graag een dierenweide starten, een kippenhok neerzetten, een moestuin aanleggen, velden maken voor sport en spel. Maar voor Johan beginnen we klein: veel mooie planten en prettige wandelpaden rondom de tiny houses. Zodat Johan en zijn buren kunnen ontspannen en tot rust komen.

Deze plannen uitvoeren, kunnen we niet alleen. Daarom zoeken wij donateurs en ondernemers die met ons willen samenwerken. We hebben voor deze plannen geld en materialen nodig. Helpt u mee om een fijne plek te realiseren voor deelnemers als Johan? Neem dan contact op met relatiemanager Eddy Vulperhorst: eddy.vulperhorst@legerdesheils.nl

*De naam van Johan is zijn om privacyredenen gefingeerd.