Sokken voor, én door de allerarmsten

De Social Sock Factory produceert sokken voor dak- en thuisloze mensen

Participatie

Van alle kledingstukken worden sokken het minst gedoneerd. Om ervoor te zorgen dat dak- en thuisloze mensen in Nederland toch warme voeten hebben, is de Social Sock Factory gestart. Daar worden sokken gemaakt door én voor mensen die op straat leven. De Social Sock Factory is een initiatief van Goods! en wordt mede mogelijk gemaakt door het Leger des Heils in Den Haag.

Kunstenaars

Goods! ontwerpt sokken samen met kunstenaars die dakloos of verslaafd zijn geweest of psychische problemen hebben. Zij ontwerpen de kleurrijke sokkencollectie van Goods! Deze 'outsider artists' zijn de helden achter de sokken. Zij ontwerpen unieke sokken met een écht verhaal.

Voor elk verkocht paar doneert Goods! een paar sokken aan de hulpverlening voor dak- en thuisloze mensen. Deze donatiesokken worden sinds september 2023 gemaakt in de Social Sock Factory.

Eigenwaarde

De Social Sock Factory bevindt zich in het 50|50 Workcenter van het Leger des Heils in Den Haag. Mensen die op straat hebben geleefd, of om andere redenen afstand hebben tot de arbeidsmarkt, kunnen hier weer aan het werk. Ze doen werkervaring op en bouwen aan eigenwaarde en zelfvertrouwen om weer mee te kunnen doen in de maatschappij.

Prullenbak

In Nederland zijn ongeveer 60.000 mensen afhankelijk van gedoneerde kleding. Sokken worden bijna niet ingeleverd: ze zijn versleten, kapot of incompleet, en belanden in de prullenbak. Er is dus een groot tekort. Goods! en het Leger des Heils lossen dit tekort op samen met mensen uit de doelgroep. De sokken van de Social Sock Factory komen allemaal terecht bij dak- en thuisloze mensen.

Opening van de Social Sock Factory

Op vrijdag 22 september was de feestelijke opening van de Social Sock Factory! Ruim 100 belangstellenden namen een kijkje en zagen de machines en onze deelnemers in actie. En gingen naar huis met, of op kleurrijke sokken.

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Lees meer

Bastians sokken maken de wereld een beetje mooier

Bastians sokken maken de wereld een beetje mooier

08 oktober 2021 •
Dankzij onze deelnemer Bastian, zelf ooit dakloos, krijgen vele dakloze mensen nieuwe sokken. Bastian is namelijk kunstenaar en ontwierp op verzoek van...
Sokken of een indicatie

Sokken of een indicatie

Mensen op straat écht verder helpen. Dat is wat Jan van Oosten voor ogen had toen hij Street Level opzette.