Bastians Sokken

Bastians sokken maken de wereld een beetje mooier

Nieuws 08 oktober 2021 Beeld: Elske Verdoorn

Op 10 oktober is het Wereld Daklozendag. Een dag om aandacht te vragen voor het terugdringen van dakloosheid en om zelf tot actie over te gaan. Deelnemer Bastian, die ooit dakloos was, geeft het goede voorbeeld. Dankzij hem krijgen vele daklozen nieuwe sokken. Bastian is namelijk kunstenaar en ontwierp op verzoek van Let’s do Goods een prachtig paar.

Let’s do Good maakt de wereld mooier op sokken! In oktober is Den Haag aan de beurt. De organisatie geeft kunstenaars uit het daklozencircuit de kans om hun kunst en hun verhaal te delen. Daarnaast gaat er van elk paar verkochte sokken ook een paar naar een dakloze. Als Leger des Heils dragen we dit initiatief natuurlijk een warm hart toe. Sokken worden het minst gedoneerd en zijn daarom hard nodig. Mooi dat we op deze manier aandacht aan Wereld Daklozendag kunnen besteden en daklozen een steuntje in de rug kunnen geven!

Elske Verdoorn

Podium voor kunstenaars van de straat

“De sok staat symbool voor onze missie,” vertelt Niels Hermus, oprichter van Let’s do Goods. “Welvaart en kansen in de wereld zijn oneerlijk verdeeld. Zelfs in het welvarende westen zijn er grote verschillen. Goods wil de wereld samen mooier maken op sokken en kunstenaars van de straat een podium geven voor hun verhaal.”

Op 8 oktober is de officiële lancering en wordt Den Haag vol gehangen met de sokken van Bastian.  Na dit moment kun je de sokken bestellen op de website www.letsdogoods.com. Al eerder werden Amsterdam, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Breda, Groningen, Eindhoven, Nijmegen en Maastricht vol gehangen met sokken.

De sokken zijn ook te koop bij Beans, Outfits & Bikes aan de Binckhorstlaan 287, 2516 BC te Den Haag​.  

Expositie

Op Wereld Daklozendag (10 oktober) opent de expositie met de collectie sokken van 12 kunstenaars uit het daklozencircuit in het Textielmuseum in Tilburg.  Kijk voor meer informatie op: www.textielmuseum.nl

De Kunst van Bastian

De Kunst van Bastian

Bastian heeft een eigen woning gekregen via Housing First van het Leger des Heils. Hij maakt kunst in alle denkbare vormen.