Beeld Bosshardt

Loop het rondje van 'de majoor'

Majoor Bosshardt, iedereen kent haar wel, door haar optreden in verschillende televisieprogramma's en natuurlijk de beroemde foto met prinses Beatrix.

Marius van Dokkum
Nieuws 28 november 2022 Tekst: Geke van Wijnen / Beeld: Yoko Heiligers

Alida Margaretha Bosshardt wordt in 1913 in Utrecht geboren. Als ze achttien is, komt ze tot geloof. Vanaf haar negentiende wijdt ze haar leven helemaal aan God en aan het Leger des Heils: ze wordt heilssoldaat en later heilsofficier. Tot haar dood in 2007 betekent ze veel voor kwetsbare mensen: dak- en thuisloze mensen, kinderen uit arme gezinnen en mensen in de prostitutie. Ze werkt vooral in Amsterdam op de wallen.

Benieuwd naar het leven en werk van 'de majoor' op de Wallen? Loop dan onderstaande route.

Plattegrond rondje Majoor Bosshardt

Het Majoor Bosshardthuis

Alida Bosshardt woont rond haar negentiende een jaar in Rotterdam en vertrekt daarna naar Amsterdam, waar ze in 1951 een eigen pand betrekt aan de Oudezijds Voorburgwal. Op deze plaats bevindt zich nu het Majoor Bosshardthuis (Nummer 2 op het kaartje hierboven), een museum over haar leven. Tot haar dood in 2007 blijft ze in de hoofdstad wonen.

Majoor Bosshardthuis

Kom een kijkje nemen

In het Majoor Bosshardthuis ervaar je hoe het leven van de majoor was, hoe zij er voor anderen was en hoe het Leger des Heils er nog steeds is voor mensen die hulp nodig hebben. Bezoekers worden geïnspireerd om er ook te zijn voor de ander. Er worden wisselende tentoonstellingen georganiseerd en je kunt de werkplek van de majoor in jaren ’70 stijl bezichtigen. Elke donderdag en vrijdag zijn er twee rondleidingen.

Kom langs in het Majoor Bosshardthuis

Kom langs in het Majoor Bosshardthuis

Voor het Majoor Bosshardthuis zoeken we nog verschillende gidsen en gastvrouwen en -heren, die elk een paar uur per maand beschikbaar zijn. Weet jij als geen ander hoe je onze gasten van harte welkom heet of ben jij een enthousiaste verhalenverteller? Vind je het leuk om professioneel getraind te worden als gids en onderdeel uit te maken van een bevlogen team? Dan zoeken we jou! De functie is vrijwillig, maar je ontvangt wel een vrijwilligersvergoeding. Klik hier voor meer informatie.