Leger des Heils veteranen

Leger des Heils-detachement loopt mee in Defilé tijdens Nederlandse Veteranendag

Nieuws 28 juni 2022

Een bedrijfsdetachement van het Leger des Heils liep op zaterdag 25 juni 2022 voor het eerst mee met het Nationale Defilé tijdens de Nederlandse Veteranendag. Een bijzonder moment voor medewerkers, vrijwilligers en deelnemers van het Leger des Heils die een veteranenachtergrond hebben. Collega Niels van den Bos liep als detachementscommandant van het Leger des Heils voorop. Het Nationaal Defilé werd afgenomen door Koning Willem-Alexander.

Meinke Erhardt is veteraan en werkt als manager bij de dag- en nachtopvang van het Leger des Heils. “Het is erg bijzonder dat we hieraan meedoen. Het is fijn om kameraadschap te ervaren met collega’s die ook gediend hebben. Ik voel me heel trots.” Meinke maakt deel uit van een groep medewerkers met een veteranenachtergrond die hun expertise inzetten voor veteranen in onze opvang. “Ik heb meegelopen omdat ik graag wil laten zien dat er meer aandacht komt voor de opvang van veteranen.” Ook kapitein Harm Slomp, bestuursvoorzitter van het Leger des Heils was aanwezig bij het Nationaal Defilé. Hij voelde trots toen hij het Leger des Heils-detachement voorbij zag komen: “Het was een bijzonder moment om de Leger des Heils-vlag in deze context te zien.”

Veteranenzorg en het Leger des Heils

Jaarlijks doen tientallen veteranen een beroep op de maatschappelijk opvang van het Leger des Heils. Vaak omdat ze door een trauma, verslaving en combinatie van problemen nergens anders meer terecht kunnen. “We hebben ontdekt dat een deel van de veteranen zijn weg niet vindt binnen de reguliere zorgsystemen die het ministerie van Defensie voor hen heeft opgezet. Om hen beter van dienst te zijn is het zorgaanbod voor veteranen van het Leger des Heils vergroot”, aldus kapitein Harm Slomp. Binnen het Leger des Heils is een expertgroep opgericht, bestaande uit medewerkers met een veteranenachtergrond die vanwege hun persoonlijke achtergrond in combinatie met hun professionele expertise veel te bieden hebben voor veteranen met complexe problematiek. “De komende jaren hopen we deze expertise voor de hele organisatie in te kunnen zetten en onze samenwerking met het Nederlands Veteraneninstituut uit te breiden. Het is voor ons als Leger des Heils bijzonder om aanwezig te zijn op de Nederlandse Veteranendag. We zijn trots dat we hier met een bedrijfsdetachement vanuit het Leger des Heils meelopen,” aldus Slomp.

Witte Anjer

Vorig week was een delegatie van het Leger des Heils ook al in Den Haag voor de uitreiking van de Witte Anjerprijs. Deze jaarlijkse prijs van het Nederlands Veteraneninstituut is voor personen of organisaties die zich inzetten voor veteranen. Het Leger des Heils was een van de 12 genomineerden. De prijs ging naar Nona Jansen-Salakory, zij won de prijs vanwege haar strijd voor meer erkenning en waardering voor Molukse KNIL-militairen. Een prachtige winnaar!

Meinke Ehrhardt loopt 24 juni mee

Meinke Ehrhardt loopt 24 juni mee

24 maart 2022 •
24 juni 2023 is het Nationale Veteranendag. Meinke Ehrhardt loopt met het LdH-detachement mee in het Defilé.
Niels van den Bos loopt 25 juni 2022 mee

Niels van den Bos loopt 25 juni 2022 mee

24 maart 2022 •
Niels van den Bos loopt 25 juni 2022 mee om veteranen te bereiken die nu in de problemen zitten en buiten beeld zijn.