Herstelplek voor Veteranen Sparrenheuvel

Gemeente
Zeist
Plaatsen:
12
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Download hier het aanmeldformulier. 

Herstelplek voor Veteranen Sparrenheuvel />
								<div class=
location_on
Baarnseweg 18
3735 MG Bosch en Duin
phone

Informatie & kenmerken

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen appartement
interests
Dagbesteding aanwezig

Specificaties

Sparrenheuvel is een kleinschalige opvangvoorziening die ruimte biedt aan 12 veteranen, met landelijke toegang, die tijdelijk extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Op locatie is 24/7 professionele begeleiding aanwezig en wordt toegewerkt naar stabilisatie, herstel en terugkeer in de maatschappij.

De herstelplek biedt ruimte aan veteranen met meervoudige problematiek veroorzaakt door lichamelijke/psychische klachten.  Hier lopen zij in het dagelijks leven dusdanig tegenaan dat ze niet meer in staat zijn om dit zelfstandig of met hulp van het eigen netwerk aan te pakken. Het resultaat hiervan is dat een deel van hen (tijdelijk) niet meer in hun eigen woning kunnen blijven en dringend andere woonruimte nodig hebben of dakloos zijn geworden.

Begeleiding

Op locatie is 24/7 professionele zorg en begeleiding aanwezig en wordt samen met de veteraan binnen gemiddeld zes maanden toegewerkt naar herstel van het gewone leven. Terugkeer naar gezin, familie of eigen omgeving past daarbij. Om dit te bereiken volgt iedere veteraan individuele en groepsbegeleiding. De zorg en behandeling wordt verzorgd door het Nederlands Veteraneninstituut. Bij binnenkomst wordt een persoonlijk begeleider (buddy) aan de veteraan gekoppeld. Dit is een medewerker uit een vast team van persoonlijk begeleiders. De maatschappelijk werker van het NLVi is betrokken bij het begeleidingsplan.

Dagbesteding

Sparrenheuvel werkt volgens een duidelijke (dag)structuur met (fysieke buiten) activiteiten zoals sport en werk. Iedere veteraan krijgt een eigen weekschema. In dit programma zijn verplichte onderdelen zoals therapie, begeleiding of werk opgenomen, maar ook maaltijden, sport/bewegen en vrije tijd op gezette tijden. Een deel van het programma is voor alle veteranen gelijk, op andere onderdelen zal er per veteraan een eigen programma zijn. Samen met de buddy wordt met regelmaat afgestemd of het programma nog aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de veteraan.

Logeerplek

Op locatie zijn twee tijdelijke time-out plekken beschikbaar. Deze plekken kunnen ingezet worden als logeeradres voor veteranen die soms enige afstand nodig hebben van hun eigen (gezins)situatie of als time-out plek om na een (korte) periode de zelfstandigheid weer te kunnen oppakken.

  Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!

Leger des Heils opent herstellocatie voor veteranen

Leger des Heils opent herstellocatie voor veteranen

08 april 2024 •
Vandaag opende het Leger des Heils in aanwezigheid van demissionair minister van Defensie Kajsa Ollongren een unieke herstellocatie voor veteranen in Bosch...