Samenwerking PostNL en Leger des Heils

Eerste PostNL pakketautomaat bij buurthuiskamer Leger des Heils

Een kop koffie voor een pakket

Nieuws 23 december 2022

PostNL nam vandaag in Alkmaar de eerste pakketautomaat in gebruik bij een buurthuiskamer van het Leger des Heils. Buurtbewoners kunnen bij deze automaat hun pakketje ophalen of afgegeven voor verzending. Ze zijn daarbij ook van harte welkom voor een kop koffie in de buurthuiskamer. Een pakketautomaat bij een buurthuiskamer zorgt voor meer bekendheid van deze buurthuiskamers in de wijk en zo voor meer ontmoetingen tussen mensen. Het Leger des Heils krijgt van het PostNL Bijzondere Momenten Fonds een vergoeding voor ieder pakket dat wordt afgehaald uit deze automaat.

De samenwerking is een initiatief vanuit dit speciale fonds dat afgelopen zomer werd opgericht om bijzondere momenten te organiseren voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. PostNL wil komend jaar nog meer pakketautomaten plaatsen bij buurthuiskamers van het Leger des Heils, verspreid over het land. De bedoeling is dat de buurthuiskamers zo meer bekend worden bij mensen in de buurt. De officiële in gebruik name van de pakketautomaat in Alkmaar gebeurde in het bijzijn van Thijs Kerckhoffs (directeur van het PostNL Bijzondere Momenten Fonds) en Margo Merts (Leger des Heils).

Jouw pakket helpt

Thijs Kerckhoffs: “Vandaag zetten we een mooie stap in onze samenwerking met het Leger des Heils. Als mensen hun pakket hier afhalen dan krijgt deze buurthuiskamer een kleine extra vergoeding vanuit het Bijzondere Momenten Fonds, zodat zij koffie kunnen uitdelen. Dat noemen we: ‘een bakkie voor een pakkie’. Deze automaat in Alkmaar is de eerste, maar zeker niet de laatste die we bij buurthuiskamers gaan plaatsen.”

Margo Merts, van het Leger des Heils: “We zijn blij dat de eerste pakketautomaat nu in gebruik wordt genomen in Alkmaar. Buurtbewoners die hier een pakket komen ophalen zijn namelijk ook van harte welkom voor een kop koffie, een praatje of om mee te helpen als vrijwilliger. We hopen dat mensen dat ook gaan doen. Iedereen is namelijk van harte welkom in onze buurthuiskamers. Wij geloven in de kracht van verbinding in de buurt van mensen aan mensen". 

PostNL Bijzondere Momenten Fonds

PostNL breidt zijn maatschappelijke activiteiten de komende jaren verder uit en heeft daarvoor recent het PostNL Bijzondere Momenten Fonds opgericht. De samenwerking met het Leger des Heils is het eerste nieuwe initiatief vanuit het fonds.