Column: 'Het gaat om zo veel meer dan alleen een dak boven je hoofd'

Lizette de Pagter | Marketing- en Communicatie manager Newomij

Vrienden van

"Samen met een collega en Willeke, onze contactpersoon bij het Leger des Heils, bracht ik laatst een bezoek aan De Saffier in Hilversum. Wat een bijzondere plek: mensen met een verslaving, psychiatrische problematiek en een verstandelijke beperking kunnen daar beschermd wonen. Bij mijn werkgever, het familiebedrijf Newomij uit Naarden dat zélf een eigen vastgoedportefeuille bezit en onder meer actief is met het verhuren van woningen en appartementen, vinden wij dat iedereen een veilige woonplek moet kunnen hebben. Daarom steunen wij het Leger des Heils.

Iedereen een bed, iedereen een dak boven het hoofd. Dat was onze primaire overtuiging om het Leger des Heils te willen steunen. Nu we enkele jaren betrokken zijn, leren we de veelzijdigheid van het Leger des Heils steeds beter kennen. Het gaat om verrassend veel meer. Zo vind je in Hilversum Dagbehandeling de Zonnesteen met jeugdhulp en gezinsondersteuning, en De Robijn waar vrouwen en (tiener)moeders beschermd wonen. Een enorm divers aanbod en dat nog maar in één stad. Ik had echt geen idee. 

Nu we enkele jaren betrokken zijn, leren we de veelzijdigheid van het Leger des Heils steeds beter kennen.

Die breedte van de hulp die het Leger des Heils biedt, verbaast me iedere keer weer. Ik heb er diepe bewondering voor hoe de medewerkers en vrijwilligers gewoon doen waar ze in geloven. Het maakt me trots dat een aantal van mijn Newomij-collega's ook zelf als vrijwilliger hun helpende handen wilden bieden. Dat deden ze in een van de 130 buurthuiskamers van het Leger. 

De Newomij'ers hebben geholpen bij de organisatie van een driegangendiner voor de bezoekers van een buurthuiskamer in - jawel - wéér Hilversum. Er doken een paar collega's de keuken in, anderen dekten de tafels en serveerden de gerechten. Daarna was er tijd om uitgebreid te spreken met de gasten aan tafel. Over hun leven, tegenslagen en kansen. En over de zinvolle rol die het Leger des Heils voor hen vervult. 

Als je dan persoonlijk de dankbaarheid en waardering ontmoet van de mensen voor wie het Leger des Heils het doet, dan ervaar je pas echt hoe belangrijk en waardevol dit is. Als ik het in één woord zeg: hartverwarmend."  

Wil jullie bedrijf ook iets betekenen?

Dat kan!

Een gift of donatie, goederen of spullen, een duurzame leer-werkplek of het inzetten van jullie expertise en diensten. Jullie hulp is welkom!