samenwerking PostNL en Leger des Heils

Bijzondere samenwerking PostNL en Leger des Heils

Een kop koffie voor je pakket

Nieuws 12 september 2022 Beeld: Wendy van Bree

PostNL start met het plaatsen van pakketautomaten bij buurthuiskamers van het Leger des Heils. De samenwerking is een eerste initiatief vanuit het PostNL Bijzondere Momenten Fonds. Het fonds organiseert bijzondere momenten voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Jouw pakket helpt

De komende tijd worden de eerste acht pakketautomaten door PostNL bij buurthuiskamers van het Leger des Heils geplaatst. Buurtbewoners kunnen bij deze automaat hun pakketje ophalen of afgeven voor verzending. Thijs Kerckhoffs van het PostNL Bijzondere Momenten Fonds: “Het Leger des Heils zoekt net als wij naar manieren om mensen met elkaar in contact te brengen. Om de verbinding met elkaar te versterken. Wij dragen daaraan bij door een pakketautomaat bij de buurthuiskamers te plaatsen. Die buurthuiskamer wordt zo meer bekend bij mensen in de buurt. Daarnaast ontvangt de buurthuiskamer voor ieder pakket een vergoeding. In het kort: een bakkie voor een pakkie.”

Contact tussen mensen in de buurt

In de buurthuiskamers trekken mensen samen op, ontmoeten elkaar en zien naar elkaar om. Margo Merts, van het Leger des Heils: “Een pakketautomaat bij de buurthuiskamer zorgt ervoor dat mensen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Buurtbewoners die hun pakket komen ophalen, zijn namelijk ook van harte welkom voor een kop koffie of om mee te helpen als vrijwilliger. De buurthuiskamers zijn plekken voor en door de buurt. Iedereen is er van harte welkom, want wij geloven in de kracht van verbinding in de buurt van mensen aan mensen.”

Op zoek naar gezelligheid?

Op zoek naar gezelligheid?

Dit jaar komen er bij acht buurthuiskamers PostNL pakketautomaten te staan. Het gaat om buurthuiskamers in Amsterdam, Alkmaar, Ridderkerk, Utrecht, Sint Maartensdijk, Helmond, Ede en Joure. Als dit goed werkt, wordt dit aantal volgend jaar uitgebreid. Door heel Nederland heeft het Leger des Heils in totaal zo’n 130 buurthuiskamers.  

PostNL Bijzondere Momenten Fonds

PostNL breidt zijn maatschappelijke activiteiten de komende jaren verder uit en heeft daarvoor recent het PostNL Bijzondere Momenten Fonds opgericht. De samenwerking met het Leger des Heils is het eerste nieuwe initiatief vanuit het fonds.