50|50 art geopend in Hilversum

Creativiteit als bron naar herstel

Opening 50|50 art
Nieuws 09 mei 2023

Wethouder Gerben van Voorden (Zorg en Samenleving) heeft vandaag 50|50 art geopend. In het atelier van het Leger des Heils in Hilversum zetten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun creativiteit in om te werken aan herstel van het gewone leven.

In het atelier van 50|50 art wordt geschilderd, getekend en met andere vormen van creatieve expressie gewerkt onder professionele begeleiding. Er wordt kunst gemaakt die het waard is om te exposeren, maar dat is niet het belangrijkste doel, zegt werkbegeleider Mariëlle: ‘We zijn hier vooral bezig met het vinden van een stukje rust, sociaal contact en zelfreflectie. Dat biedt ruimte voor ontplooiing.’ 50|50 art is zes dagdelen per week open. Per dagdeel kunnen gemiddeld 10 mensen aan de slag in het atelier. Mensen van zowel binnen als buiten het Leger des Heils zijn van harte welkom.

Het atelier is gevestigd op Trompendaal, waar meerdere beschermde woonvormen van het Leger des Heils zijn. Tot nu toe was er geen vorm van activering op de locatie aanwezig, terwijl dat volgens Thijmen Gijsbertsen, manager 50|50 workcenter Midden-Nederland, onmisbaar is. ‘Iets doen, een zinvolle daginvulling hebben, is cruciaal voor mensen om hun leven weer op de rit te krijgen. Toch zien we vaak dat activiteiten buiten de eigen woonomgeving voor onze deelnemers nog een brug te ver zijn. Daarom zijn we blij met de komst van 50|50 art als laagdrempelige en toegankelijke activeringsplek.’

Deelnemer Joyce is in ieder geval héél blij met het atelier: ‘Hier word ik echt gezien, mensen kijken naar mij om en ik mag er zijn. Werken in het atelier is niet alleen van toegevoegde waarde op het moment zelf, maar helpt mij ook in het leven van alledag’

Wethouder Gerben van Voorden (Zorg en Samenleving) vindt 50|50 een inspirerend initiatief: ‘Met 50|50 art biedt het Leger des Heils een waardevolle plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken aan herstel en ontplooiing. Een zinvolle daginvulling en het vinden van rust, sociaal contact en zelfreflectie zijn cruciaal om het gewone weer op te pakken en zoveel mogelijk deel te nemen aan de maatschappij. Ik heb veel waardering voor iedereen die hieraan bijdraagt’.