De Robijn

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor vrouwen en (tiener)moeders
Product
Zij aan Zij
Gemeente
Hilversum
Plaatsen:
9
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier volwassenen (docx) cloud_download Aanmeldformulier jeugd (docx)
Toon meer
De Robijn />
								<div class=
location_on
Van Hengellaan 6
1217 AS Hilversum
phone

Informatie & kenmerken

Zij aan Zij is onze opvang voor vrouwen, alleenstaande moeders en vrouwen met kinderen. Deze, vaak jonge, vrouwen zijn op straat terechtgekomen met hun kind(eren) of ongepland zwanger geraakt. Zij hebben vaak psychische problemen en een verslaving. Bij ons vinden ze een veilige en stabiele basis om aan hun toekomst te bouwen. We gaan ook samen aan de slag met dagbesteding, zoals werk of school.

accessibility
Doelgroep
Jongeren
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Jw
Wlz
Wmo
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen appartement

Specificaties

Wonen met begeleiding

De Robijn is een woonvorm met 9 appartementen voor jonge vrouwen (18+) met een licht verstandelijke beperking en/of hulpvragen op sociaal emotioneel gebied. De vrouwen komen vaak uit een onveilige thuissituatie. Ook (aanstaande) moeders vinden hier een plek. Bij de Robijn krijgen zij naast onderdak de kans om hun zelfredzaamheid te vergroten zodat zij in de toekomst zoveel mogelijk op eigen benen kunnen staan. Met behulp van een plan wordt hier stapsgewijs aan gewerkt.

Voor wie

Wij richten onze hulpverlening op jonge vrouwen (18+) met een licht verstandelijke beperking en/of hulpvragen op sociaal emotioneel gebied. De vrouwen komen vaak uit een onveilige thuissituatie. Daarnaast is er soms sprake van psychiatrische problematiek of verslaving. Dit is van passieve aard.

Begeleiding

Bij de Robijn wordt gewerkt vanuit een herstelgerichte visie waarbij de wensen en mogelijkheden van het individu leidend zijn. Het traject is gericht op het zo zelfstandig mogelijk participeren in de samenleving. Werk en dagbesteding en het inzetten van een (nog op te bouwen) sociaal netwerk spelen hierin een grote rol. Er wordt gewerkt aan een (zelfstandige) vervolgplek. Samen met een persoonlijk begeleider wordt een plan gemaakt met een einddoel. Elke bewoner werkt in zijn eigen tempo aan dit traject. Bij de Robijn verwachten we dat je je conformeert aan dit traject. 

Begeleiding moeder en kind

Ook de jonge moeders werken op de Robijn aan een zelfde traject. Daarbij ligt de nadruk op het ontwikkelen van verantwoord ouderschap.

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!