Zij aan Zij, moeders & kinderen

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor vrouwen en (tiener)moeders
Product
Zij aan Zij
Gemeente
Amsterdam
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
Zij aan Zij, moeders & kinderen />
								<div class=
location_on
Statenjachtstraat 2
1034 EC Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

Zij aan Zij is onze opvang voor vrouwen, alleenstaande moeders en vrouwen met kinderen. Deze, vaak jonge, vrouwen zijn op straat terechtgekomen met hun kind(eren) of ongepland zwanger geraakt. Zij hebben vaak psychische problemen en een verslaving. Bij ons vinden ze een veilige en stabiele basis om aan hun toekomst te bouwen. We gaan ook samen aan de slag met dagbesteding, zoals werk of school.

accessibility
Doelgroep
Jongeren
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Jw
Wlz
Wmo
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen appartement
Eigen keuken
Eigen sanitair
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Opvang voor vrouwen, aanstaande moeders en vrouwen met kinderen

Zij aan Zij richt zich op (jonge) vrouwen die (met hun kinderen) op straat terecht zijn gekomen, of ongewenst zwanger zijn. We bieden hen een veilige en stabiele basis om aan hun toekomst te bouwen. Samen met de cliënt brengen we de problemen in kaart en stellen doelen om aan te werken.

Bij Zij aan Zij wonen aanstaande moeders, vrouwen alleen en vrouwen met kinderen samen in een woonvoorziening. Er is 24 uur per dag begeleiding. De vrouwen krijgen (met hun kinderen) een eigen kamer en als het nodig is benodigdheden voor het eerste levensonderhoud. Zij aan Zij helpt bij de inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie en het aanvragen van een uitkering. Samen gaan we op zoek naar scholing en/of werk en met de moeders zoeken we ook naar kinderopvang of een school voor de kinderen.

Cliënt centraal

Zij aan Zij sluit aan bij wat de cliënt nodig heeft. Vrouwen leren hun problemen de baas te worden en te blijven. We onderhouden contact met collega-instellingen of instanties, bijvoorbeeld bij schulden, verslaving of psychiatrie. Met als doel dat de vrouwen zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Ook werken we eraan dat minderjarige kinderen bij hun moeder kunnen (blijven) wonen. We stimuleren jonge moeders om naar school te gaan. En waar mogelijk betrekken en versterken we het persoonlijke netwerk van de cliënt bij de hulpverlening.

In de maatschappij

De vrouwen en hun kinderen doen mee in de samenleving, onder andere door een passende dag- en vrijetijdsbesteding. Ze kunnen problemen zelf oplossen of voorkomen. Door de focus op school en/of werk draagt Zij aan Zij bij aan een startkwalificatie en arbeidsintegratie van (jonge) vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor voorkomt Zij aan Zij dakloosheid, overlast, criminaliteit en uithuisplaatsing van kinderen.

Maaike

"We wonen nu bij het Leger des Heils. Ik heb drie kinderen, van verschillende vaders. Ik hoef geen man meer. Ik kies steeds de verkeerde. We moesten wel vluchten, maar als ik blijf zwerven pakken ze mij mijn kinderen af. Hier leren ze me hoe ik voor mezelf kan opkomen, voor mijn kinderen kan zorgen en met geld omgaan. Dan kunnen we straks naar een eigen huis."

Duur

1 tot 2 jaar.