Bijzondere Schoonmaak Haarlem

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding en hulp
Beschrijving
Het schoonmaken van ernstig vervuilde woningen
Product
Mobiele schoonmaak
Gemeente
Velsen
Aanmelden

Het Bureau Traject Management (BTM) is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur op 088 065 29 00 en via nw.btm@legerdesheils.nl. Bij BTM kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

Bijzondere Schoonmaak Haarlem />
								<div class=
location_on
Kleermakerstraat 10
1991 JL Velserbroek

Informatie & kenmerken

Het mobiele schoonmaakteam van het Leger des Heils wordt ingeschakeld wanneer mensen in een ernstig vervuild huis leven. Vaak is er sprake van eenzaamheid en psychiatrische problemen, waardoor het niet meer lukt om zichzelf en hun woonplek te verzorgen. Samen maken we de woning bewoonbaar en bouwen we aan een normaal leven.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen

Specificaties

De medewerkers van Bijzondere Schoonmaak richten zich op ernstig vervuilde huishoudens in Haarlem, Haarlemmermeer, IJmond, Egmond en Alkmaar. Samen met de bewoners maken ze de woning weer bewoonbaar zodat de weg vrij is voor verdere hulpverlening.

Een vervuild huis is vaak het topje van diepliggende problemen, zoals ziekte, schulden, psychische problematiek, verslaving of sociaal isolement. Bewoners zijn het overzicht kwijt, het lukt ze niet meer om zelf op te ruimen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Komt een woningbouwvereniging of GGD een ernstig vervuild huis tegen, dan kunnen zij Bijzondere Schoonmaak inschakelen. Een vervuild huis schoonmaken en opruimen is zwaar werk. Als het huis in één keer netjes is, helpt dat de bewoners hun huis daarna schoner te houden.

Bijzondere Schoonmaak is er voor het huis, maar de medewerkers begeleiden mensen ook naar passende hulp en een gezondere situatie. Ook na de schoonmaakactie blijven ze betrokken. Bewoners durven weer vrienden en familie binnen te laten en kunnen naar een schone wc en badkamer. Iedereen verdient een schoon en leefbaar huis!

Lees meer over ons werk

Doen wat we geloven

Doen wat we geloven

De medewerkers van Bijzondere Schoonmaak richten zich op ernstig vervuilde huishoudens. Samen met de bewoners, maken ze de woning weer bewoonbaar zodat...
Op pad met de Bijzondere Schoonmaak

Op pad met de Bijzondere Schoonmaak

Het team Bijzondere schoonmaak komt op plekken waar de meeste mensen met een boog omheen lopen. Toch is het werk ontzettend waardevol, ook voor Simon.