Wijkzorg-OGGZ Bijzondere Schoonmaak

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding en hulp
Beschrijving
Het schoonmaken van ernstig vervuilde woningen
Product
Mobiele schoonmaak
Gemeente
Amsterdam
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
Wijkzorg-OGGZ Bijzondere Schoonmaak />
								<div class=
location_on
Contactadres
Hilversumstraat 338
1024 MB Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

Het mobiele schoonmaakteam van het Leger des Heils wordt ingeschakeld wanneer mensen in een ernstig vervuild huis leven. Vaak is er sprake van eenzaamheid en psychiatrische problemen, waardoor het niet meer lukt om zichzelf en hun woonplek te verzorgen. Samen maken we de woning bewoonbaar en bouwen we aan een normaal leven.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
Ouderen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Wmo

Specificaties

Voor wie?

De bijzondere schoonmaak is er voor mensen waarbij sprake is van ernstige woningvervuiling. Daarnaast heeft men vaak te kampen met een sociaal isolement, verslaving of psychiatrische problematiek. De woning is in verval geraakt, er zijn weinig contacten, veel schulden, of er is sprake van dreigende huisontruiming. Wanneer kinderen uitmaken van het gezin is er vaak ook sprake van opvoedkundige problematiek of verwaarlozing. In veel gevallen is er sprake van zorgmijdend gedrag. Onze team is professioneel en ervaren, wij weten hoe we in deze situaties vooruitgang kunnen boeken. Bij Hoarding problematiek werken wij samen met onze collega’s van team Restart.

Wat we doen

Onze schoonmaak gebeurt alleen met toestemming van de bewoner. We overleggen gedurende de dag welke spullen bewaard blijven en welke spullen weg mogen. Het is belangrijk dat de bewoner de schoonmaak emotioneel aan kan. Wij betrekken de bewoner zoveel mogelijk bij het opruimen en schoonmaken om zo samen de woning weer leefbaar te maken. Voor meer slagingskans kunnen we overleggen welke medewerker het beste klikt bij de bewoner. Ook is er ruimte voor het psychisch welzijn van de deelnemer.

 Aanmelding

Aanmelden kan bv door de GGD, huisarts, woningbouwvereniging of  door de bewoner zelf. Wij zijn bereikbaar van op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.