Winteropvang

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Opvang voor dak- en thuisloze mensen
Product
Dagopvang
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
200
Aanmelden

Verwijzende instanties kunnen potentiële deelnemers aanmelden voor de dag en nachtopvang door te bellen naar de centrale aanmelding: 0206361065. Geopend elke werkdag van 10.00 tot 17.00 uur.

location_on
Transformatorweg 6
1014 AK Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

Dagopvang voor dak- en thuisloze mensen. Ze kunnen hier terecht voor een praatje, iets te eten, een kop koffie, een douche en dagbesteding. Daarnaast is er een computer met internet. Ook is het mogelijk om een arts, iemand van de sociale dienst of verslavingszorg te zien. Mensen vinden hier een luisterend oor. Bij de meeste locaties kunnen ze een postadres krijgen.

accessibility
Doelgroep
Jongeren
Volwassenen
Ouderen
single_bed
Leefsituatie
Gedeelde kamer

Specificaties

Winteropvang 

Van 1 december 2022 tot 1 april 2023 vangen we kwetsbare dak- en thuislozen mensen op die geen onderdak kunnen vinden tijdens de winterperiode. Zij worden eerst gescreend door de GGD om te zien of zij in aanmerking komen voor de opvang en zo ja, welke locatie voor hem/haar het meest geschikt is.                                                                       Dak- en thuislozen mensen kunnen tussen 16.30 en 22.00 elke dag bij de hen toegewezen locatie naar binnen en dienen uiterlijk 9.30 de opvanglocatie te verlaten. Overdag kunnen zij terecht bij locaties voor inloophuizen, zie: Open inloophuizen voor dak- en thuislozen - Gemeente Amsterdam

Wie kan er gebruik van maken? Kwetsbare dak- en thuislozen mensen. De GGD bepaalt wie kwetsbaar is en in aanmerking komt voor opvang.

Aanmelden Verwijzende instanties kunnen potentiële deelnemers aanmelden voor de dag en nachtopvang door te bellen naar de centrale aanmelding: 0206361065. Geopend elke werkdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Op welke locaties vindt de opvang plaats Transformatorweg 6 > 200 plekken.          Inloophuizen van de Regenboog Groep > 65 plekken. Oud schoolgebouw Nieuwe Looierstraat 49 > 85 plekken

Wat is winterkouderegeling? De winterkouderegeling is nachtopvang voor alle dak- en thuislozen in Amsterdam. De Winterkouderegeling gaat in als het weer zo extreem is, dat het gevaarlijk is om buiten te slapen. De GGD bepaalt wanneer de regeling ingaat. Vier grote steden in Nederland bieden tegelijk een winterkouderegeling aan.

Praktische informatie Bij de opvanglocatie kunt u tussen 16.30 uur en 22.00 uur naar binnen. U krijgt een bed, douche, warme maaltijd en ontbijt. De volgende ochtend moet u uiterlijk om 9.30 uur vertrekken. De opvang is gratis.

Opvang honden Terwijl u zelf overnacht in de winterkoudeopvang, wordt uw hond tijdens de winterkouderegeling gratis opgevangen in het asiel aan de Ookmeerweg.

Actueel

De winterkouderegeling is met ingang van 14 februari 2023 tot nader order van kracht.