Winteropvang

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Opvang voor dak- en thuisloze mensen
Product
Nachtopvang
Gemeente
Amsterdam
Aanmelden

Verwijzende instanties kunnen potentiële deelnemers aanmelden voor de dag en nachtopvang door te bellen naar de centrale aanmelding: 0206361065. Geopend elke werkdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Winteropvang />
								<div class=
location_on
Transformatorweg 6
1014 AK Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

De nachtopvang is bedoeld voor mensen die dak- of thuisloos zijn. Naast een slaapplek, kunnen ze hier ook een douche nemen en een maaltijd krijgen. Het is de bedoeling dat ze zo snel mogelijk doorstromen naar andere vormen van hulp, een eigen woonplek en werk of dagbesteding.

Specificaties

Winteropvang 

Winteropvang

De winteropvang is een doorlopende nachtopvang voor dak- en thuislozen tijdens de wintermaanden. Omdat zij buiten moeten slapen en zelf geen onderdak kunnen regelen.

Voor wie

Dit jaar is de winteropvang alleen beschikbaar voor de kwetsbare, dakloze mensen die binding hebben met Amsterdam. Bijvoorbeeld door werk of familie in Amsterdam. Ook kwetsbare, ongedocumenteerde mensen kunnen zich melden bij de winteropvang.

Waar u zich kunt melden

De winteropvang is nu gesloten en gaat open op 1 december 2023.  Tijdens de wintermaanden kunt u zich melden op de Jan van Galenstraat 323, ingang B. Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 14.00-16.00 uur. De winteropvang is geopend tussen 1 december 2023 en 1 april 2024.

Op de meldlocatie stelt een medewerker van de GGD u een aantal vragen om te bepalen of u gebruik mag maken van de winteropvang. De medewerker vertelt u bij welke opvanglocatie u terecht kunt. Er zijn meerdere opvanglocaties in de stad.

Winterkouderegeling actueel

Vanaf vrijdag 26 januari 2024 gaat de winterkouderegeling (WKR) in en blijft  tot maandagochtend 29 januari van kracht.  Dit is een tijdelijke nachtopvang voor alle alleenstaande dak- en thuisloze mensen in Amsterdam. De WKR gaat in als het ‘s nachts gevoelstemperatuur onder nul is. Of wanneer er extreme wind staat (code rood) waardoor het gevaarlijk is om buiten te slapen.

Voor wie
Voor iedereen die buiten slaapt en daardoor gezondheidsproblemen kan krijgen.

Melden
U kunt zich melden bij de Screeningsbalie Bijzondere Doelgroepen op de Jan van Galenstraat 323 B. Van maandag tot en met vrijdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Iemand op straat kan u ook vragen om mee te komen. Bijvoorbeeld iemand van Veldwerk. De medewerker van de meldlocatie vertelt u in welke opvanglocatie u terecht kunt. Er zijn meerdere opvanglocaties in de stad.

Aan Nieuwe Looierstraat 49 is een Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam locatie speciaal voor vrouwen, jongvolwassenen en LHBT+’ers. 

Dit kunt u verwachten – Winteropvang en Winterkouderegeling

  • U kunt tus­sen 16.30 en 22.00 uur bij de op­vang naar bin­nen.
  • U krijgt een bed, dou­che, war­me maal­tijd en ont­bijt.
  • Over­dag moet u de op­vang ui­ter­lijk om 09.30 uur ver­la­ten.

Gratis

De opvang is gratis.

Altijd meenemen - paspoort, ID-kaart of verblijfsvergunning

U moet altijd een identiteitsbewijs meenemen, als u dat heeft. Dat is altijd een ID-kaart (identiteitskaart), een paspoort of vreemdelingendocument. Bijvoorbeeld een verblijfsvergunning.
Heeft u geen identiteitsbewijs? Bel dan met de centrale toegang op 020 555 5996. U kunt dan overleggen of u toch gebruik kunt maken van de winteropvang of winterkouderegeling.

Ook opvang voor hond

Er is ‘s nachts ook gratis opvang voor uw hond. Honden worden dan opgevangen in Dierenopvang Amsterdam (DOA) aan de Ookmeerweg. De dierenambulance vervoert uw hond gratis tussen de
Dierenopvang en uw nachtopvanglocatie.