Wijkzorg-OGGZ Hulp bij Huishouden

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding
Beschrijving
Specialistische ambulante ondersteuning (tijdelijk)
Product
Voortgang
Gemeente
Amsterdam
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Contactformulier Wijkzorg: 

Contactformulier Omslagwoningen:

Contactformulier Intermediaire verhuur: 

Toon meer
location_on
Contactadres
Hilversumstraat 338
1024 MB Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

Er is veelal sprake van complexe problematiek zoals verslaving, geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding, psychiatrische problemen, schulden.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
Ouderen
outlined_flag
Indicatie
Wlz
Wmo
Zwv

Specificaties

Wij bieden huishoudelijke ondersteuning aan volwassen die kampen met een psychische beperking of problemen op leefgebieden als: huisvesting, financiën, dagbesteding en sociaal netwerk. Onze zorg bestaat onder andere uit het schoon en leefbaar maken van het huis en boodschappen doen. Ook stimuleren we de deelnemer in goede zelfzorg en zorgen we voor maaltijden indien iemand daar zelf niet toe in staat is.

Voor wie?

Hulp bij huishouden (HBH) is het geheel of gedeeltelijk overnemen van huishoudelijke activiteiten bij Amsterdammers die dit zelf niet (meer) kunnen (regelen). Hulp bij huishouden OGGZ wordt ingezet bij Amsterdammers bij wie sprake is van een vervuild huis. Het doel van HBH OGGZ is een veilige leefomgeving en een zodanige organisatie van het huishouden, dat de ondersteuning waar mogelijk kan worden geboden door de reguliere HBH (indien cliënt fysiek beperkt is) al dan niet in combinatie met Ambulante ondersteuning.

Onze begeleiding

HBH OGGZ wordt tijdelijk ingezet om samen met de Amsterdammer te werken aan een hygiënische en veilige leefomgeving, met als doel het aanleren van vaardigheden zodat de deelnemer dit weer zelfstandig kan uitvoeren (eventueel met hulp van de reguliere HBH). Het streven is om HBH OGGZ voor maximaal een jaar te leveren, met uitzondering van deelnemers met een lichamelijke beperking.