Vianenburgh

Zorgaanbod
Jeugdhulp en gezinsondersteuning
Beschrijving
Hulp voor kinderen en jongeren
Product
JongLeren
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
16
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Contactformulier voor deelnemers jonger dan 18 jaar: 

Contactformulier voor deelnemers van 18-27 jaar: 

Toon meer
Vianenburgh />
								<div class=
location_on
Vianenstraat 2
1106 DD Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

JongLeren helpt kinderen en jongeren met een complexe hulpvraag. Ze hebben bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, schulden, gebruiken middelen, verzuimen school of zijn in aanraking geweest met de politie. Daarnaast is er vaak  sprake van gedragsproblematiek en problemen in het eigen netwerk. Door hulp op maat leggen we een stabiele basis waar de jeugdige mee verder kan. Deze hulp kan allerlei vormen krijgen en de veiligheid van het kind staat altijd voorop.

accessibility
Doelgroep
Kinderen
Jongeren
outlined_flag
Indicatie
Jw
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Verblijfplek voor jongeren van 12 – 16 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen

Als thuiswonen op dit moment niet mogelijk is, biedt onze nieuwe locatie Vianenburgh een veilige verblijfplek voor kwetsbare jongeren van 12-16 jaar. Hier bieden we intensieve zorg, om de jongere heen. Daarbij werken wij nauw samen met ouders, netwerk, school, sport en de buurt.

Wat gaan we doen?
Onze behandeling bestaat uit maatwerk. We organiseren de zorg om de jongere heen. Samen met de jongere en zijn of haar ouders en netwerk maken we een plan. Onze zorgtrajecten worden zo kort mogelijk en zo intensief als nodig ingezet. Door jongeren eerder op te vangen, willen we de verzwaring van problematiek en opbouw van trauma’s tegengaan. Indien nodig is continuïteit van zorg geborgd binnen ons eigen aanbod aan intramurale en ambulante producten.

Voor wie?
Jeugdigen die baat hebben bij een LVB (licht verstandelijke beperking) gerichte aanpak kunnen hier terecht. Zij hebben ook vaak bijkomende gedrags- en psychische problematiek, onderliggende trauma’s dak- en of thuisloosheid, justitiële problematiek, problematische schulden, een ongezond/verstoord netwerk, sociaal emotionele beperking en middelengebruik. Er wordt actief toegewerkt naar een passend hulpverlenings- en verblijfsperspectief en daar waar mogelijk is dit terug naar (t)huis. De jongeren worden opgevangen in een bestaande locatie in Amsterdam Zuidoost die momenteel wordt verbouwd tot twee kleinschalige woongroepen van maximaal 7 jongeren per groep. Het streven van de afdeling is de jeugdige een zo’n thuis mogelijke leefomgeving te bieden. De gezamenlijke en eigen ruimtes zijn warm en sfeervol ingericht en er is veel ruimte en aandacht voor het personaliseren van de eigen kamer van de jongere.

Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl.
Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.