Vast en Verder Zeewolde

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor jongeren en jongvolwassenen
Product
Vast en verder
Gemeente
Zeewolde
Plaatsen:
7
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier volwassenen (doc) cloud_download Aanmeldformulier Jeugd (docx)
Toon meer
location_on
Vlierbesplein 1-5
3892 CV Zeewolde
phone

Informatie & kenmerken

Er is sprake van complexe problematiek, schulden, verslaving, geen vaste woonplek, geen startkwalificatie of werkervaring, relatie met justitie, geen stabiele thuissituatie en een sociaal netwerk

accessibility
Doelgroep
Jongeren
Volwassenen
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer

Specificaties

Beschermd Wonen voorziening voor jonge vrouwen

Vast en Verder is een 24-uurs Beschermd Wonen voorziening voor jonge vrouwen tot 30 jaar oud, die vanwege complexe multi problematiek nog niet zelfstandig kunnen wonen en leven. Zij hebben geen eigen woonruimte en kunnen niet in het eigen netwerk opgevangen worden. Vast en Verder biedt deze jonge vrouwen een veilige en stabiele basis om aan hun toekomst te bouwen.

Problematiek

Deelnemers bij Vast en Verder hebben te maken met ernstige problemen op verschillende leefgebieden. De aanwezigheid van psychosociale of psychi(atri)sche klachten en/ of een licht verstandelijke beperking liggen hieraan ten grondslag. Dit vertaalt zich in de praktijk veelal in de aanwezigheid van financiële problemen (waaronder schulden), een justitieel verleden en grensoverschrijdend gedrag.

Begeleiding

Vast en Verder biedt veilige en beschermde huisvesting met maatwerk begeleiding en/of behandeling aan jonge vrouwen. De vrouwen worden ‘in hun kracht gezet’ en leren zorg en verantwoordelijkheid voor hun leven op zich te nemen. Dit wordt gedaan vanuit de methodiek herstelgericht werken. Samen met de deelnemer brengen we de problemen, wensen en mogelijkheden in kaart. Zo beoogt Vast en Verder cliënten in 1 tot 2 jaar tijd voldoende zelfvertrouwen te geven en vaardigheden aan te leren om de aanwezige problemen onder controle te krijgen en tot een verantwoordelijk, zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk bestaan in de maatschappij te komen. Woonvaardigheden, sociale vaardigheden en werk/school/dagbesteding/vrije tijd zijn de meest vooraanstaande leefgebieden binnen de begeleiding van Vast en Verder. Op het gebied van woonvaardigheden gaat het erom dat de deelnemer na afronding van het traject beter in staat is zelfstandig (of met minder professionele hulp) te wonen en het huishouden te voeren.

Dagbesteding

De vrouwen doen mee in de samenleving, onder andere door een passende dag- en vrijetijdsbesteding. Ze kunnen problemen zelf voorkomen of oplossen. Door de focus op school en/of werk draagt Vast en Verder bij aan een startkwalificatie en arbeidsintegratie van (jonge) vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Wonen

Vast en Verder biedt ruimte aan 5 tot 7 vrouwen. De deelnemers hebben een eigen kamer. In benodigdheden voor het eerste levensonderhoud kan eventueel worden voorzien. De basisvoorzieningen zoals een keuken en badkamer worden gedeeld.

➞ Kom jij ons team versterken? Check hier onze vacatures!