KVJJ Den Haag

Zorgaanbod
Jeugdbescherming
Beschrijving
Begeleiding van jongeren die met justitie in aanraking zijn geweest
Product
Jeugdreclassering
Gemeente
Den Haag
Aanmelden

Neem telefonisch contact op via 088 065 27 58 

KVJJ Den Haag />
								<div class=
location_on
De La Reyweg 628
2571 GR Den Haag

Informatie & kenmerken

Jongeren (12-23 jaar) die met politie in aanraking komen en een proces-verbaal hebben gekregen, kunnen begeleiding van de jeugdreclassering opgelegd krijgen. Jeugdreclassering ondersteunt en begeleidt jongeren bij een positief toekomstperspectief en verantwoorde keuzes. Daarnaast houdt de reclassering toezicht op gemaakte afspraken om te voorkomen dat een jongere nogmaals de fout in gaat.

accessibility
Doelgroep
Jongeren
access_time
24-uursbegeleiding

Specificaties

Een Kleinschalige Voorziening Justitiële Jeugd (KVJJ) is een plaats waar jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar die in afwachting zijn van hun strafzaak of een klein laatste deel van hun detentie voor de boeg hebben, zichzelf voor kunnen bereiden op hun tijd na detentie. In de KVJJ kunnen jongeren ook hun preventieve hechtenis/straf doorbrengen. In de KVJJ ligt de nadruk op het creëren en behouden van de positieve aspecten in het leven van de jongeren. 

Over de KVJJ

In de KVJJ in Den Haag is er ruimte voor 8 jongeren. In de KVJJ werken jongeren aan zichzelf. De jongere naar school, werk of een andere vorm van dagbesteding. Er is begeleiding. Samen met de begeleider(s) maakt de jongere een toekomstplan. Zo krijgt de jongere de kans om zich voor te bereiden op de terugkeer in de maatschappij. Of beter gezegd: om deel uit te blijven maken van de maatschappij.  Binnen de KVJJ is alleen plaats voor gemotiveerde jongeren die zelf de verantwoordelijkheid willen en kunnen dragen voor de uitvoering van hun plan.  

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Podcast

In deze podcast word je meegenomen achter de deur van de Kleinschalige Voorziening voor Justitiële Jeugd in Den Haag (KVJJ). In de KVJJ is de maatschappij altijd dichtbij. Positieve elementen in de levens van de geplaatste jongeren, zoals werk, school, sport en contacten met familie en vrienden, blijven behouden. Hierdoor is de terugkeer naar het gewone leven voor de jongeren, na hun straf, geen sprong in het diepe maar weer een stap in de goede richting.

Beluister de podcast

Meer weten?

Meer algemene informatie over deze Kleinschalige Voorzieningen Justitiële Jeugd is te vinden op de website van DJI.

Informatiebladen

Er zijn verschillende informatiebladen over de Kleinschalige Voorziening Justitiële Jeugd (KVJJ), zoals over de plaatsingscriteria, de rol van de gemeente en de verschillende titels waarmee jongeren in een KVJJ geplaatst kunnen worden. Ook is er een informatieblad speciaal voor jongeren.

Neem contact op

Voor meer informatie, advies en overleg kun je contact opnemen met: nw.kvjj.den.haag@legerdesheils.nl