Jongeren Zuidoost

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding en hulp
Beschrijving
Specialistische ambulante ondersteuning (langdurig)
Product
In Balans
Gemeente
Amsterdam
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
Jongeren Zuidoost />
								<div class=
location_on
Contactadres
Daalwijk 17
1102 AA Amsterdam

Informatie & kenmerken

In Balans is langdurige, specialistische hulp aan huis (ambulante begeleiding) voor jongeren of volwassenen met meerdere problemen. Dit kan zijn: verslaving, geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding, psychiatrische problemen, schulden of een combinatie hiervan. Het doel van de begeleiding is dat mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen en dat hun problemen hanteerbaar zijn.

accessibility
Doelgroep
Jongeren

Specificaties

Voor wie?

Jongeren Zuidoost is een semi-ambulante begeleidingsvoorziening voor jongeren in de leeftijd van 21 tot en met 27 jaar met een licht verstandelijke beperking.

Op de afdeling Jongeren Zuidoost is er plek voor 11 jongeren die ondersteuning nodig hebben op het gebied van zelfstandig wonen. Iedere jongere heeft een eigen studio met keuken en sanitair. Op de achtergrond is er begeleiding aanwezig om de jongeren te helpen bij het behalen van doelen, ter bevordering van zelfstandigheid.

Onze begeleiding

Jongeren Zuidoost is er voor de jongeren die eigenlijk tussen wal en schip vallen; jongeren die te zelfstandig zijn voor een leefgroep maar waarvoor de stap naar een eigen woning nog te groot is. Er wordt zorg op maat geboden, wat dus per jongere kan verschillen. De begeleiding is zodanig op de achtergrond dat jongeren zelf aan moeten kunnen geven als zij iets nodig hebben. Ook wordt er gewerkt aan het creëren en bestendigen van het netwerk, zodat de jongeren ook na uitstroom een vangnet hebben waar zij op kunnen bouwen.