Gemengd wonen de Liendert

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding en hulp
Beschrijving
Specialistische ambulante ondersteuning (tijdelijk)
Product
Voortgang
Gemeente
Amersfoort
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier Ambulant LdH-MN (docx)
Toon meer
Gemengd wonen de Liendert />
								<div class=
location_on
Zwaluwenstraat 1
3815 SB Amersfoort

Informatie & kenmerken

Voortgang is tijdelijke, specialistische hulp aan huis (ambulante begeleiding). Meestal is er sprake van meervoudige problematiek, zoals verslaving in combinatie met geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding, psychiatrische problemen of schulden. Samen pakken we stap voor stap leefgebieden aan, door te helpen met administratie, het huishouden, psychiatrische problemen, verslaving en omgaan met justitie.

accessibility
Doelgroep
Jongeren

Specificaties

Zelfstandig wonen met ondersteuning voor jongeren

Woonproject de Liendert in Amersfoort is voor jongeren die na het afronden van hun kamertrainingscentrum zelfstandige woonruimte met ondersteuning zoeken.

De overgang van een kamertrainingscentrum naar zelfstandig wonen kan groot zijn. Een risico van deze grote overgang is dat jongeren een terugval in hun ontwikkeling laten zien of hierin zelf stagneren. In de adolescentieperiode (16 t/m 27 jaar) wordt er van jongeren een bepaalde mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid verwacht. Jongeren moeten zelfstandig gaan wonen, financiële zaken regelen en in toenemende mate belangrijke beslissingen nemen. Een deel van de jongeren zijn kwetsbaar en hebben bij de overgang naar volwassenheid ondersteuning nodig.

Wonen op de Liendert

De Liendert is gevestigd aan de Zwaluwenstraat en biedt huisvesting met begeleidng voor jongeren. Het complex omvat ongeveer 100 kamers waarvan er 30 ter beschikking zijn gesteld aan zorgpartijen het Leger des Heils, Kwintes Sovee en de Tussenvoorziening. Dit betekent dat iedere zorgaanbieder 6 tot 8 jongeren kan huisvesten en begeleiden.
De kamers hebben een oppervlakte van 37 m2. Iedere bewoner heeft een eigen douche, toilet en een keukenblok. Op elke verdieping bevindt zich een gezamenlijke ruimte waar bewoners bijvoorbeeld samen kunnen koken, eten en ontspannen, een zogeheten community room.

Begeleiding

Wanneer je via Leger des Heils op de Liendert komt wonen, is het noodzakelijk dat je een hulpvraag hebt, waarbij je ondersteuning nodig hebt van de begeleiders. Samen met je begeleider schrijf je een plan hoe je wilt toewerken naar zelfstandig wonen en dit samen met je begeleider wilt vormgeven.

Iets voor jou? 

  • Je hebt een begeleidingsvraag.      
  • Je vindt het leuk om samen te wonen met anderen.   
  • Je bent tussen de 18 en 28 jaar.   
  • Je bent in staat om huur te betalen (€424 per kamer + €125 servicekosten) 
  • Je bent in staat om borg te betalen (in 1 keer of in termijnen).     
  • Je hebt een WA-verzekering en inboedelverzekering of bent bereid deze af te sluiten.

Locatie

Het wooncomplex is gelegen aan de Zwaluwenstraat te Amersfoort. Station Schothorst bevindt zich op 5 minuten loopafstand, het centrum van Amersfoort op 10 minuten fietsafstand. Andere voorzieningen zoals bijvoorbeeld een supermarkt liggen binnen handbereik. 

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!