Fasehuis Transit

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor jongeren en jongvolwassenen
Product
Vast en verder
Gemeente
Zaanstad
Plaatsen:
14
Aanmelden

Het Bureau Traject Management (BTM) is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur op 088 065 29 00 en via nw.btm@legerdesheils.nl of vul onderstaand formulier in.Bij BTM kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

cloud_download Aanmeldformulier regio Noordwest (pdf)
Toon meer
location_on
Boschjesstraat 4
1541 KJ Koog aan de Zaan

Informatie & kenmerken

Er is sprake van complexe problematiek, schulden, verslaving, geen vaste woonplek, geen startkwalificatie of werkervaring, relatie met justitie, geen stabiele thuissituatie en een sociaal netwerk

accessibility
Doelgroep
Jongeren

Specificaties

Het Fasehuis is een opvang voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar. De opvang bestaat uit 3 fasen; per fase leer worden een aantal vaardigheden geleerd. Wie vorderingen maakt, stroomt door naar de volgende fase. In de laatste fase bezitten de deelnemers vaardigheden die nodig zijn om uit te stromen naar een zelfstandig leven binnen de maatschappij.

In fase 1 is het realiseren van dagbesteding belangrijk. Met een mentor gaan de deelnemers op zoek naar de vaardigheden die ze al beheersen en welke ze nog willen aanleren. Fase 1 is de onderzoeksfase. In deze fase onderzoeken we samen met de deelnemers hun passies en dromen en waar hulp bij nodig is.

Tijdens fase 2 vergroten deelnemers hun zelfstandigheid met woonvaardigheden en leren ze omgaan met de eigen financiën, rekeningen betalen et cetera.

Fase 3 is om te leren hoe de deelnemers zo zelfstandig mogelijk naar een vervolgplek kunnen gaan. Ze hebben financiën in eigen beheer, vaste dagbesteding, stabiele sociale contacten en beheersen de woonvaardigheden, maken zelf hun kamer schoon, koken gezond.