Dokburgh

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met psychiatrische problematiek
Product
Huis en Haard
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
45
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
location_on
Plantage Doklaan 1416
1018 CM Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

Er is veelal sprake van psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met een verslaving. Zelfstandig wonen lukt niet.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Wmo
euro_symbol
Eigen bijdrage
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
pets
Huisdieren toegestaan
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

De Dokburgh is een MO-voorziening met 24-uurs zorg in het centrum van Amsterdam. De voorziening heeft capaciteit voor maximaal 45 Amsterdammers. Elke bewoner heeft een eigen kamer, waarbij de sanitaire voorzieningen worden gedeeld. Het pand is opgedeeld in twee etages, waarbij er geen (trap)lift aanwezig is. De begane grond is rolstoeltoegankelijk en de gangen zijn voorzien van leuningen. Op de begane grond is een grote gezamenlijke woonkamer met kookfaciliteiten, waarbij er mogelijkheid is zelfstandig of onder begeleiding te koken. De locatie in hartje Amsterdam geeft veel mogelijkheden tot (begeleide) activiteiten.

Product

Dokburgh biedt 24-uurs huisvesting in een gestructureerde woonomgeving. De begeleiding is gericht op het aanleren van vaardigheden en het oplossen van problemen om door te kunnen stromen naar een vorm van zelfstandig of begeleid wonen als opstap naar zelfstandig wonen. Herstart is een tussenstation waar de cliënt een keerpunt maakt van dakloosheid of marginale huisvesting naar een vervolgvoorziening of zelfstandig wonen. De cliënt maakt als het ware een herstart in zijn leven.

 

Doelgroep

Dak- en thuisloze volwassenen met problemen op een of meer van de leefgebieden wonen, woonvaardigheden, financiën en sociale vaardigheden. Daarnaast is veelal sprake van verslaving. De cliënten hebben de motivatie om een positieve wending aan hun leven te geven, maar hebben daar ondersteuning bij nodig.

 

Begeleiding

De begeleiding van de Dokburgh is gericht op stabilisatie en het vergroten van de zelfredzaamheid van de Amsterdammer op gebieden als middelengebruik, financiën, justitie en/of gedragsproblematiek.

Stabilisatie is bedoeld voor Amsterdammers om een ‘dak boven hun hoofd’ te hebben, tot rust te komen en de leefgebieden, problematieken en doorstroomperspectief in kaart te brengen. Na stabilisatie kan een beter passende woonvoorziening of indicatiewijziging tot mogelijkheden behoren.

Het vergroten van de zelfredzaamheid is bedoeld om verschillende leefgebieden als woonvaardigheden, financiën, sociaal netwerk, werk of dagbesteding te versterken. Doel is doorstroom naar een passende woonvoorziening in een tijdspad dat aansluit bij de context van de Amsterdammer.

De Dokburgh is bedoeld als doorstroomlocatie waarbij het tijdsbestek en doorstroomperspectief maatwerk is, afhankelijk van de mogelijkheden en wensen van de Amsterdammer. Het team ondersteunt daarin en de  gemiddelde verblijfsduur ligt rond de twee jaar

Mogelijke doorstroomperspectieven:

  • Omslagwoning
  • Herstart-studio
  • Beschermd Wonen voorziening (na indicatiewijziging)
  • WLZ-voorziening (na indicatiewijziging)
  • Beter passende MO-voorziening