Dokburgh

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Kortdurende opvang voor volwassenen
Product
Herstart
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
45
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
Dokburgh />
								<div class=
location_on
Plantage Doklaan 1416
1018 CM Amsterdam
phone

Informatie & kenmerken

Herstart is bedoeld voor dak- en thuisloze mensen. Hier worden mensen kortdurend opgevangen en geholpen om hun problemen in kaart te brengen, want vaak is er meer aan de hand dan alleen dakloosheid. Herstart helpt bijvoorbeeld bij inschrijven bij de gemeente en het aanvragen van een uitkering. Dit zijn de eerste stappen naar herstel.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Wlz
Wmo
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Voor wie  

Dokburgh en de daaraan verbonden activiteiten behoren tot de sector Maatschappelijke Opvang Amsterdam. Dokburgh is een 24 uurs doorstroom-/woonvoorziening voor 45 dak- en thuisloze mannen en vrouwen. Zij stromen in met een MO of IFZO-indicatie vanuit detentie, dag en nachtopvang of de straat.  

De Amsterdammers die op de Dokburgh komen wonen worden gekenmerkt door:   

Complexe problematiek op het gebied van psychiatrie en/of psychosociaal (bijv. voormalig dakloosheid) en/of een (licht) verstandelijke beperking en/of (ernstige) verslavingsproblematiek en/of (ernstige) gedragsproblematiek en/of lichte somatische problematiek met daarbij een meer intensieve ondersteuningsvraag.  

Onze aanpak

Samen met de Amsterdammers gaan we aan de slag vanuit het uitgangspunt van zelfredzaamheid. We begeleiden, stimuleren en verkennen samen de mogelijkheden op de verschillende leefgebieden. Voor de Amsterdammer zijn we een helpende. Dat doen we in een huiselijke omgeving, waar Amsterdammers zich gezien en gehoord voelen. We bieden structuur, rust, warmte, gezelligheid en we zijn samen aan het werk.   

Doel is om de Amsterdammer toe te leiden naar een passende woonvoorziening. Amsterdammers hebben de ruimte om te stabiliseren, tot rust te komen en de leefgebieden in kaart te brengen. Onderweg met de Amsterdammer bepalen we met de Amsterdammer de uitstroomcriteria; omslag, herstart, beter passende MO of indicatiewijziging.