De Opaal

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor jongeren en jongvolwassenen
Product
Vast en verder
Gemeente
Hilversum
Plaatsen:
18
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier volwassenen (docx) cloud_download Aanmeldformulier Jeugd (docx)
Toon meer
location_on
Van Hengellaan 6D
1217 AS Hilversum
phone

Informatie & kenmerken

Er is sprake van complexe problematiek, schulden, verslaving, geen vaste woonplek, geen startkwalificatie of werkervaring, relatie met justitie, geen stabiele thuissituatie en een sociaal netwerk

accessibility
Doelgroep
Jongeren
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Wlz
Wmo
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
Eigen sanitair

Specificaties

Wonen met begeleiding

De Opaal is een woonvorm met 18 appartementen voor mannen en vrouwen met een licht verstandelijke beperking en/of hulpvragen op sociaal emotioneel gebied. Het doel is om te werken aan een zo zelfredzaam mogelijke toekomst. Met behulp van een individueel behandelplan wordt hier stapsgewijs aan gewerkt. 

Voor wie

Wij richten onze hulpverlening op (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of hulpvragen op sociaal emotioneel gebied. Daarnaast kan er sprake zijn van psychiatrische problematiek of verslaving. Dit is van passieve aard. 

Begeleiding

Bij de Opaal wordt gewerkt vanuit een herstelgerichte visie waarbij de wensen en mogelijkheden van het individu leidend zijn. Het traject is gericht op het zo zelfstandig mogelijk participeren in de samenleving. Werk en dagbesteding en het inzetten van een (nog op te bouwen) sociaal netwerk spelen hierin een grote rol. Daarnaast wordt toegewerkt naar aan een (zelfstandige) vervolgplek.
Samen met een persoonlijk begeleider wordt een plan gemaakt met een einddoel. Elke bewoner werkt in zijn eigen tempo aan dit traject. 

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!

‘Aan het eind van de dag heb ik alleen mezelf’

‘Aan het eind van de dag heb ik alleen mezelf’

Een zelfstandig leven opbouwen na jeugdzorg is best een struggle. Hoe weet je nu of mensen echt van je houden? Happy (20) vertelt hoe ze het leven ervaart...