Crisisinterventie Jeugd / Ambulante spoedhulp (ASH)

Zorgaanbod
Jeugdhulp en gezinsondersteuning
Beschrijving
Hulp voor kinderen en jongeren
Product
JongLeren
Gemeente
Groningen
Aanmelden

Aanmelden crisis Jeugdhulp (24/7)
Tel: 088 - 065 2240
(b.g.g.: 06-1531 8569)

Voor overige vragen:
Bureau Trajectmanagement is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur via 088-0652288 en trajectmanagement.no@legerdesheils.nl 


Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.
Toon meer
location_on
Contactadres
Van Swietenlaan 23
9728 NX Groningen

Informatie & kenmerken

Voor jongeren met meerdere problemen zoals psychiatrische problematiek, verslaving (blowen), verzuim op school, schulden, geen stabiele thuissituatie, en mogelijk in aanraking geweest met politie.

accessibility
Doelgroep
Kinderen
Jongeren

Specificaties

Soms zijn er problemen in het gezin waar directe (opvoed)ondersteuning noodzakelijk is. Het Leger des Heils biedt dan Crisisinterventie / Ambulante spoedhulp (ASH). Deze hulp start zo spoedig mogelijk na de aanmelding (binnen 24 uur).

Wat houdt Crisisinterventie / Ambulante spoedhulp in?

Crisisinterventie / Ambulante spoedhulp biedt hulp in gezinnen (aan minderjarige kinderen en hun ouders) waar met spoed opvoedingsondersteuning nodig is en waar sprake is van onveiligheid voor de gezinsleden. 

Het crisisinterventieteam biedt intensieve ondersteuning aan gedurende maximaal vier weken (ook buiten kantoortijden en in de weekenden).

Doel is om de crisis te bezweren, de veiligheid te herstellen en over te gaan naar een veilige en genormaliseerde situatie voor alle betrokkenen. Basisroutines worden hersteld en de krachten/kansen van het systeem in kaart gebracht. Daarnaast wordt een advies uitgebracht met betrekking tot vervolghulp, met als doel de gestabiliseerde situatie te handhaven.