Beschermd Wonen Groningen

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor jongeren en jongvolwassenen
Product
Vast en Verder
Gemeente
Groningen
Plaatsen:
40
Aanmelden

Bureau Trajectmanagement is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur via 088-0652288 en trajectmanagement.no@legerdesheils.nl 

Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.
Toon meer
Beschermd Wonen Groningen />
								<div class=
location_on
Van Swietenlaan 23
9728 NX Groningen

Informatie & kenmerken

Vast en Verder is een woontrainingsprogramma voor jongeren en jongvolwassenen die dak- en thuisloos zijn geweest. Zij zijn met justitie in aanraking geweest of dreigen dit te komen. Veel van de deelnemers hebben psychiatrische problemen en een verslaving. Binnen het programma van Vast en Verder wonen zij één tot twee jaar intern. In deze tijd leren ze onder andere sociale vaardigheden, woonvaardigheden en omgaan met verslavingsproblemen en schulden. We zoeken samen ook naar passende dagbesteding, zoals school of werk.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Jw
Wlz
Wmo
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
Eigen sanitair
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Beschrijving 
Deze Beschermd Wonen loatie is bedoeld voor volwassenen en jongeren rond de 18 jaar en ouder. De mensen die bij ons verblijven ervaren veelal problemen op het psychiatrische vlak, verslaving, verslavingsverleden, financiën. Een groot deel van de doelgroep heeft een justitieel verleden. Sommigen hebben een verstandelijke beperking. De mensen die bij ons wonen, hebben vaak geen of een beperkt sociaal netwerk en kunnen nergens anders terecht. 

Product/ zorgaanbod 
Bij Beschermd Wonen Groningen is 24 uur per dag begeleiding. Mensen hebben hier een veilige en stabiele basis om aan hun toekomst te bouwen. Door de complexe problematiek  is dat niet altijd eenvoudig. Samen met de deelnemer brengen we de problemen in kaart en worden doelen gesteld om aan te werken. De belangrijkste doelstelling is, dat mensen zo goed mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. 

Daginvulling
Belangrijk onderdeel van het herstel van het gewone leven vinden wij het hebben van een zinvolle daginvulling. Uitgangspunt is daarom dat iedere deelnemer die bij ons woont een vorm van dagbesteding krijgt; intern of extern.

Kwaliteitsrapportage

Jaarlijks wordt er een kwaliteitsrapportage gemaakt naar aanleiding van de thema’s uit het Kwaliteitskader Beschermd Wonen Groningen (2016).
Deze zijn hieronder te downloaden (PDF).