Voortgang Den Haag

Zorgaanbod
Ambulante begeleiding en hulp
Beschrijving
Specialistische ambulante ondersteuning (tijdelijk)
Product
Voortgang
Gemeente
Den Haag
Aanmelden

Het Bureau Traject Management (BTM) is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur op 088 065 29 00 en via nw.btm@legerdesheils.nl of vul onderstaand formulier in.Bij BTM kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

cloud_download Aanmeldformulier regio Noordwest (pdf)
Toon meer
Voortgang Den Haag />
								<div class=
location_on
Schoonhetenstraat 80-86
2531 RN Den Haag

Informatie & kenmerken

Voortgang is tijdelijke, specialistische hulp aan huis (ambulante begeleiding). Meestal is er sprake van meervoudige problematiek, zoals verslaving in combinatie met geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding, psychiatrische problemen of schulden. Samen pakken we stap voor stap leefgebieden aan, door te helpen met administratie, het huishouden, psychiatrische problemen, verslaving en omgaan met justitie.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen

Specificaties

Wordt het steeds lastiger om administratie bij te houden of rekeningen te betalen? Heb je behoefte aan dagbesteding, maar heb je hulp nodig om die te vinden? Heb je geen familie of vrienden die je ondersteunen? Dan is Voortgang van het Leger des Heils er voor jou. Dit is tijdelijke ambulante begeleiding, voor wie zelfstandig woont, maar het gevoel heeft dat het zelf even niet lukt.

Hoe werkt het?

Een ambulant begeleider komt één of twee keer per week bij je thuis op bezoek. Samen nemen we stap voor stap verschillende leefgebieden onder de loep, zoals je administratie, psychische en/of verslavingsproblemen, omgaan met justitie en orde houden in het huishouden.

Dagbesteding vinden we erg belangrijk, omdat het je kan helpen structuur te creëren in je leven. Daarom helpen we je bij het zoeken van een passende baan of andere dagbesteding. Samen met je begeleider stel je doelen voor je herstel op. We beginnen bij wat je zelf al kunt en kijken juist ook naar je krachten. Daarop bouwen we voort. We bieden ondersteuning bij het aanleren van (woon)vaardigheden en pakken problemen aan.

Bij sommige onderwerpen kan je begeleider adviseren om de hulp van een andere instelling in te schakelen, bijvoorbeeld bij grote schulden, verslaving of psychiatrie. Het doel is een zo zelfstandig mogelijk bestaan opbouwen.

Lees meer

'Achter iemands verslaving zie ik gewoon de mens'

'Achter iemands verslaving zie ik gewoon de mens'

08 november 2023 •
Smitha is persoonlijk begeleider voor volwassenen in Den Haag. Ze begeleidt mensen die een eigen huis hebben, maar (nog) niet volledig zelfstandig kunnen...
Iets wegnemen van de stress

Iets wegnemen van de stress

11 juli 2023 •
Sjors werkt al 15 jaar bij het Leger des Heils, als ambulant begeleider in de regio Zaanstad. Hij komt bij mensen thuis om ze te ondersteunen als er meerdere...