10 voor Toekomst Noordoost Veluwe
- Zorgaanbod
- Jeugdhulp en gezinsondersteuning
- Beschrijving
- Ambulante gezinshulpverlening
- Product
- 10 voor Toekomst
- Gemeentes
- Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, Oldebroek, Elburg
- Aanmelden
-
Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM) via 088 065 6719 of per e-mail: Oost.btm@legerdesheils.nl
Hier kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, en kunt u voor meer informatie doorverbonden worden met de juiste trajectmanager.
Informatie & kenmerken
10 voor Toekomst wordt ingezet als een gezin problemen heeft op verschillende gebieden, zoals verslaving, schulden, psychiatrie, geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding of opvoedingsproblemen. Minimaal een keer per week komt een professional langs om te zien wat er nodig is en hulp te bieden. Het doel is om een veilige en gezonde situatie te creëren voor zowel ouders als kinderen.
Specificaties
10 voor Toekomst
Bij sommige gezinnen gaat het even niet zo goed, bijvoorbeeld door problemen in de opvoeding, in je relatie, een verslaving of geldzorgen. Een hulpverlener van 10 voor Toekomst helpt gezinnen om van hun thuis weer een fijne omgeving te maken. Heeft jouw gezin hulp nodig? Dan is de ambulante gezinshulpverlening van 10 voor Toekomst van het Leger des Heils er voor jullie.
Een hulpverlener komt één of twee keer per week op bezoek bij je gezin. Stap voor stap werken jullie samen met de hulpverlener aan het verbeteren van dingen die niet zo goed gaan. Samen bekijken jullie hoe lang dit nodig is. Een hulpverlener kan je bijvoorbeeld begeleiden bij je huishouden en administratie, maar helpt je ook bij de opvoeding van je kind en je eigen gezondheid
For Youth
Heb je iets meegemaakt wat niet leuk was? Ben je vaak bang, verdrietig of boos? Heb je moeite voor jezelf op te komen? Of vind je het moeilijk om met ruzie om te gaan? Of wil jij graag zelfstandiger leren worden?
De hulpverlener is er speciaal voor jou! Samen gaan we kijken wat jij graag wil leren. Bijvoorbeeld hoe je met bepaalde situaties kunt omgaan. De hulpverlener kan jou leren hoe je om kan gaan met je gevoelens, verlies van iemand om wie jij veel gaf of de scheiding van jouw ouders. Je leert hoe jij daarmee om kunt gaan en hoe je daarin keuzes kunt maken. Voor jongeren kan de hulpverlener jou ook helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden om meer zelfstandig te worden.
De hulpverlener komt jou elke week of om de week ophalen. Samen met je hulpverlener ga je oefeningen doen, werkbladen invullen, sporten, spelletjes doen en praten over wat je bezighoudt. Daarnaast kun je altijd je coach bellen, mailen of whatsappen als je iets wilt bespreken.