10 voor Toekomst Amsterdam

Zorgaanbod
Jeugdhulp en gezinsondersteuning
Beschrijving
Ambulante gezinsbegeleiding
Product
10 voor Toekomst
Gemeente
Amsterdam
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
10 voor Toekomst Amsterdam />
								<div class=
location_on
Hilversumstraat 338
1024 MB Amsterdam

Informatie & kenmerken

10 voor Toekomst wordt ingezet als een gezin problemen heeft op verschillende gebieden, zoals verslaving, schulden, psychiatrie, geen sociaal netwerk, geen werk of dagbesteding of opvoedingsproblemen. Minimaal een keer per week komt een gezinscoach langs om te zien wat er nodig is en hulp te bieden. Het doel is om een veilige en gezonde situatie te creëren voor zowel ouders als kinderen.

accessibility
Doelgroep
Kinderen
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Jw

Specificaties

‘10’ voor Toekomst biedt hulp aan gezinnen met meerdere complexe problemen. Het gaat om gezinnen met opgroeiende kinderen die op alle leefgebieden langdurige en/of intensieve hulp nodig hebben. De problematiek van één of meerdere gezinsleden vraagt om een integrale en orthopedagogische aanpak. ‘10’ voor Toekomst Amsterdam heeft zich gespecialiseerd in hulp aan ouders en kinderen met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische stoornis.

Voor wie?

Bij ‘10’ voor Toekomst behandelen we gezinnen die met meerdere ingewikkelde problemen te maken hebben. Door de integrale aanpak leren gezinnen omgaan met hun problemen. Als het kan, betrekken we het eigen netwerk van het gezin bij het hulpverleningsproces. Doel is een gezonde en veilige leefomgeving voor kinderen en ouders.

Onze begeleiding

‘10’ voor Toekomst biedt behandeling op verschillende leefgebieden, zoals opvoeding, administratie, psychische en/of verslavingsproblemen, het vinden of behouden van een baan en dagstructuur. Samen met het gezin en de verwijzende instantie stelt de gezinscoach behandeldoelen op. Wij zien steeds nieuwe kansen, maar pakken ook door als blijkt dat het niet lukt om een veilig thuis te bieden aan kinderen en/of ouders. De gezinscoach zorgt ervoor dat de focus op de kracht van het gezinssysteem ligt. Regelmatig evalueren we het behandeltraject met het gezin. De frequentie van bezoeken is afhankelijk van de afgegeven indicatie en intensiteit van de hulpvraag van het gezin en de verwijzende instantie.

De intensiteit, frequentie en duur van de hulpverlening kan per gezin verschillen, afhankelijk van de hulpvraag van het gezin en diens verwijzende instantie. We streven naar een behandeling van maximaal 2 jaar.

Evelien

""Onze situatie is sterk veranderd. Ik drink minder, iedereen krijgt ontbijt, gaat schoon en op tijd naar school. Het huis is netjes en er is weer dagstructuur. Ik lag door een depressie hele dagen op de bank. Post ging ongeopend in de kast en we kregen schulden. De kinderen liepen met een boog om me heen. We vertrouwen onze gezinscoach. We moeten het zelf doen, zij helpt als het niet lukt." "