Domus Leidsche Maan

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met een verslaving en psychiatrische problematiek
Product
Domus
Gemeente
Utrecht
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier (docx)
Toon meer
Domus Leidsche Maan />
								<div class=
location_on
Willem Frederik Hermanstraat 200
3544 KP Utrecht
phone

Informatie & kenmerken

Domus is een 24-uurs voorziening voor mensen die langdurig verslaafd zijn. Vaak spelen psychiatrische problemen ook mee. Ze hebben schulden, geen vaste woonplek, geen werk of dagbesteding en geen sociaal netwerk. Meestal hebben ze ook een relatie met justitie. In een Domus vinden bewoners rust en stabiliteit, omdat ze niet meer op straat hoeven te (over)leven. Soms leidt dit tot minder gebruik van middelen. Samen met de deelnemer gaan we aan de slag om problemen op te lossen en een passende dagbesteding te vinden.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
outlined_flag
Indicatie
Wfz
Wlz
Wmo
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
Eigen sanitair
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Beschermd wonen voor mensen met verslavingsproblematiek

Leidsche Maan is een 24-uurs beschermde woonvorm voor zowel mannen als vrouwen van 18 jaar en ouder die kampen met een ((hard)drugs) verslaving vaak in combinatie met psychische problemen. Voor alle deelnemers geldt dat zij een lange voorgeschiedenis in de hulpverlening hebben en al meerdere behandelingen doorlopen hebben. Wij kijken dan ook naar de krachten en mogelijkheden van onze deelnemers om zo hun gewenste doelen zoveel mogelijk te behalen. Middelengebruik is, op de eigen kamer, gedoogd.

Leidsche Maan werkt met twee fases, namelijk groepswonen en appartementen. Elke deelnemer start op het groepswonen en heeft vervolgens de mogelijkheid om door te stromen naar een appartement. Vanuit hier is het doel om door te stromen naar een zelfstandige woonvorm. 

Persoonlijke begeleiding op Leidsche Maan

Begeleiding is 24 uur per dag aanwezig en bereikbaar. Deelnemers hebben een persoonlijk begeleider met wie zij, middels de herstelgerichte methode, in kleine stappen toewerken naar de realisatie van haalbare wensen en doelen. Daarbij werken wij vanuit de krachten en mogelijkheden van de deelnemer. 

Dagbesteding

Dagbesteding is een belangrijk onderdeel van herstel. Op deze manier krijgen deelnemers weer een dag- en nachtritme, sociale contacten en eigenwaarde. Leidsche Maan beschikt over een werkcoach. Deze coach gaat met elke deelnemer op zoek naar passende dagbesteding.

Faciliteiten

Elke bewoner beschikt over een eigen gemeubileerde woon/slaapkamer met toilet, douche en tv/internetaansluiting.

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!

 ➞ Een inkijkje krijgen bij Leidsche Maan? Bekijk dan deze beelden.

‘Gaat niet bestaat niet’

‘Gaat niet bestaat niet’

Een groep bewoners van zorglocatie Leidsche Maan zet zich in voor het netjes houden van de buurt