Leger des Heils defile veteranendag

Loop mee op Veteranendag voor betere veteranenzorg

Op zaterdag 24 juni 2023 is de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag. Voor het tweede jaar op rij loopt een groep veteranen, verbonden aan het Leger des Heils, mee in het defilé. Op deze manier vragen we aandacht voor betere veteranenzorg. Ben jij veteraan en hoor je bij het Leger des Heils? Loop dan mee!

Het Leger des Heils zal voor de tweede keer met een eigen bedrijfsdetachement van veteranen (medewerkers, vrijwilligers en deelnemers) meelopen in het Nationaal Defilé, gekleed in een herkenbaar ‘Together we're one’-tenue en met de Leger des Heils vlag. De veteranen van het Leger des Heils verzamelen zich om 10.30 uur bij de deachementcommandant van het Leger des Heils in de tent van het Nederlandse Veteraneninstituut op het Malieveld in het Vi Hof voor ontvangst en koffie. Van daaruit vertrekken we als detachement en sluiten aan bij het Nationaal Defilé. 

Wie: Medewerkers, vrijwilligers, deelnemers en anderen van het Leger des Heils
         die veteraan zijn

Wat: Meelopen in het defilé op de Nederlandse Veteranendag

Wanneer: Zaterdag 24 juni 2023, 10.30 uur verzamelen

Waar: Op het Malieveld in Den Haag

Let op! Aanmelden kan tot 30 april. 

Klik op de knop 'Ja ik loop mee' om naar Mijn NLVi te gaan. Kies in het keuzemenu bij 'Lid van een vereniging' voor 'nee'. Daarna kies je voor 'Ik neem deel met mijn Bedrijfsdetachement' en vervolgens kies je voor 'Leger des Heils'

Zorg voor veteranen

Jaarlijks doen enkele honderden veteranen een beroep op de maatschappelijk opvang van het Leger des Heils. Vaak omdat ze een trauma, verslaving of een combinatie van problemen nergens anders meer terecht kunnen. Wanneer zij bij ons aankloppen, is niet altijd meteen duidelijk dat zij veteraan zijn. 

Momenteel werkt het Leger des Heils aan het realiseren van een speciale opvang voor veteranen. Door hun verleden passen veteranen niet altijd binnen de kaders van de reguliere maatschappelijke opvang. Daarom wil het Leger des Heils een opvang openen die is ingericht op deze doelgroep. Het Leger des Heils kijkt samen met het NLVi hoe ze de hulp en zorg voor (dakloze) veteranen zo goed mogelijk kunnen organiseren.

Laurens vraagt aandacht voor veteranenzorg

Laurens vraagt aandacht voor veteranenzorg

27 maart 2023 •
Veteraan Laurens loopt 24 juni mee met het Leger des Heils detachement tijdens het nationaal Veteranen Defilé. Hiermee vraagt hij aandacht voor veteranenzorg...
Meinke Ehrhardt loopt 24 juni mee

Meinke Ehrhardt loopt 24 juni mee

24 maart 2022 •
24 juni 2023 is het Nationale Veteranendag. Meinke Ehrhardt loopt met het LdH-detachement mee in het Defilé.

Wil je meelopen, maar heb je nog vragen, neem dan contact op met Jeroen Hoogteijling.